ΗΠΑ: Ίσες αποστάσεις στα ελληνοτουρκικά

Την τακτική των ίσων αποστάσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας που είχαν και οι προκάτοχοί της, φαίνεται να συνεχίζει και η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η τελευταία σε όλα τα επίπεδα στο Αιγαίο και σε καθημερινή βάση, όπως μεταδίδει στην προσωπική του ιστοσελίδα (mignatiou.com), ο Μιχάλης Ιγνατίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Αμερικανός αξιωματούχος μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στον Μιχάλη Ιγνατίου και απάντησε στο βασικό ερώτημα για την αμερικανική θέση έναντι των συνεχών προκλήσεων της Τουρκίας στην περιοχή των Ιμίων.

Ο αξιωματούχος μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος είπε ότι “η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν δημιουργήσει από καιρού διπλωματικά κανάλια μέσω των οποίων αντιμετωπίζουν τα θέματα του Αιγαίου”.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι “ως θέμα αρχής, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν την κυριαρχία όλων των κρατών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας”.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν λαμβάνουν θέση, όπως έχουν υποχρέωση, και δυστυχώς δεν τοποθετούνται με ισχυρό τρόπο εναντίον της Τουρκίας, η οποία απειλεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα