ΗΠΑ: Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε, τρεις τραυματίσθηκαν σε σειρά επιθέσεων

police-tape_620_2137093a_17Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε από σφαίρες και τρεις άλλοι τραυματίσθηκαν σε σειρά επιθέσεων εναντίον αστυνομικών που σημειώθηκαν χθες Κυριακή σε τέσσερις πόλεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο δεν έχει βρεθεί κανένας σύνδεσμος ανάμεσα στα τέσσερα επεισόδια, τα οποία σημειώθηκαν στο Σαν Αντόνιο (Τέξας), στο Σάνιμπελ (Φλόριντα) και στις πόλεις Σεντ Λούις και Γκλάντστον του Μισούρι.

 

Στο Σαν Αντόνιο, οι δυνάμεις της τάξης αναζητούν έναν ύποπτο ο οποίος διέφυγε αφού άνοιξε πυρ εναντίον του επιθεωρητή Μπέντζαμιν Μαρκόνι, 50 ετών, ενός βετεράνου αστυνομικού. Ο άγνωστος πυροβόλησε δύο φορές τον αστυνομικό ο οποίος ήταν σταματημένος σε κόκκινο φανάρι μπροστά από την έδρα της αστυνομίας, σκοτώνοντάς τον επιτόπου.

Η αστυνομία προσέφερε αμοιβή 10.000 δολαρίων για κάθε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του υπόπτου, ενός μαύρου που φορούσε μπλούζα με κουκούλα.

Στο Σάνιμπελ, ένα γραφικό νησί στην ακτή της Φλόριντα, ένας αστυνομικός τραυματίσθηκε στη διάρκεια οδικού ελέγχου ρουτίνας. Ένας άνδρας πυροβόλησε προς την κατεύθυνσή του όταν ο αστυνομικός σταμάτησε έναν άλλο οδηγό, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία συνέλαβε τον ύποπτο.

Στο Σεντ Λούις, ένας άνδρας πυροβόλησε έναν αστυνομικό που βρισκόταν μέσα σε αστυνομικό όχημα σε μποτιλιάρισμα, πριν σκοτωθεί και ο ίδιος σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Σαμ Ντότσον, ο ύποπτος, ένας μαύρος, ήταν ύποπτος για σειρά κλοπών που είχαν γίνει τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή και ενδέχεται επίσης να ευθύνεται για έναν φόνο.

Στο δυτικό Μισούρι, ένας άλλος αστυνομικός τραυματίσθηκε στο Γκλάντστον , σύμφωνα με την αστυνομία.

Αυτή η σειρά των ένοπλων επεισοδίων σημειώνεται λιγότερο από πέντε μήνες μετά το επεισόδιο στο Ντάλας του Τέξας όπου ένας μεμονωμένος δράστης που ήθελε να εκδικηθεί για τον θάνατο μαύρων από αστυνομικούς είχε σκοτώσει στις 7 Ιουλίου 5 αστυνομικούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα