ΗΠΑ:Σάλο έχει προκαλέσει άλλο ένα κρούσμα αστυνομικής βίας(video)

Σάλο έχει προκαλέσει άλλο ένα κρούσμα αστυνομικής βίας, αυτή τη φορά με θύμα μια αφροαμερικανή μαθήτρια μέσα σε τάξη σχολείου στη Νότια Καρολίνα.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα στο λύκειο του Σπρινγκ Βάλεϊ στη κομητεία Ρίτσλαντ της Νότιας Καρολίνας. Το βίντεο, που φαίνεται ότι τράβηξαν οι υπόλοιποι μαθητές με κινητό τηλέφωνο, ξεκίνησε να κυκλοφορεί μέσα σε λίγα λεπτά και μέχρι το απόγευμα είχε ήδη διαδοθεί εκτενώς (με hashtag το «επίθεση στο λύκειο του Σπρίνγκ Βάλεϊ, #AssaultatSpringValleyHigh).

Ο αστυνομικός, που σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν μέλος της μόνιμης ασφάλειας του σχολείου, έχει κληθεί στην τάξη για να βγάλει μαθήτρια που αρνείται να αποχωρήσει.

Το βίντεο δεν δείχνει τι έχει προηγηθεί και ξεκινά από το σημείο που ο αστυνομικός καλεί σε αυστηρό ύφος τη μαθήτρια να σηκωθεί από το θρανίο και να τον ακολουθήσει στο διάδρομο. Εκείνη επιμένει να μένει καθιστή, και της λέει «τότε, θα σε βγάλω εγώ».

Το 15 δευτερολέπτων βίντεο δείχνει αρχικά τον Ben Fields να ζητάει από τη μαθήτρια να σηκωθεί όρθια. Όταν εκείνη δεν το κάνει τότε την αρπάζει από το λαιμό και την πετάει στο πάτωμα. Στη συνέχεια τη σέρνει στο πάτωμα μέχρι την είσοδο της αίθουσας όπου της περνάει χειροπέδες.

“Είναι πολύ ανησυχητικό το τι συνέβη σήμερα” ανέφερε για το περιστατικό ο Σερίφης του Richland County, Leon Lott.

Ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για το περιστατικό που συνέβη στο λύκειο του Spring Valley στο Richland County.

Το βίντεο κατεγράφη από κινητό τηλέφωνο συμμαθήτριας του θύματος.

Δείτε το video 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα