ΗΠΑ:Προηγείται η Κλίντον σε νέα δημοσκόπηση-Τα χαρακτηριστικά των ψηφοφόρων

U.S. Democratic presidential candidate Hillary Clinton takes a question during a campaign rally at the Derry Boys and Girls Club in Derry, New Hampshire February 3, 2016. REUTERS/Adrees Latif

Η Χ. Κλίντον είναι πιο δημοφιλής από τον Ντ. Τραμπ στους νέους, τις μειονότητες και στους αποφοίτους κολεγίων. Τον Τραμπ επιλέγουν οι συνταξιούχοι, όσοι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία και οι άνθρωποι χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου

Το προβάδισμα της υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, επί του αντιπάλου της του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Ντόναλντ Τραμπ, περιορίστηκε σε μονοψήφιο αριθμό για πρώτη φορά μετά από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 27 Ιουνίου-1 Ιουλίου και δείχνει ότι η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγείται του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία κατά 9,4 εκατοστιαίες μονάδες. Το προβάδισμά της στην προηγούμενη δημοσκόπηση ήταν 11,2%.

Μεταξύ των ατόμων που δήλωσαν ότι πιθανώς θα ψηφίσουν, το 43,9% στηρίζει την κ. Κλίντον και το 34,5% τον κ. Τραμπ. Το 21,7% είπε ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους. Η κ. Κλίντον είναι πιο δημοφιλής από τον κ. Τραμπ στους νέους, τις μειονότητες και στους αποφοίτους κολεγίων. Τον κ. Τραμπ επιλέγουν οι συνταξιούχοι, όσοι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία και οι άνθρωποι χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα