ΗΠΑ:Πήρε το χρίσμα η Χ.Κλίντον-Γίνεται η πρώτη γυναίκα στην ιστορία της χώρας που διεκδικεί την προεδρεία

kjlkjlΗ Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τον Μπέρνι Σάντερς στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών κι έτσι, είναι η πρώτη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που θα διεκδικήσει την προεδρία της χώρας, στις εκλογές του Νοεμβρίου.

“Μαζί εξασφαλίσαμε το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος,” δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον με ηλεκτρονικό μήνυμα της καμπάνιας της, ανακοινώνοντας τη νίκη της. Τόνισε ότι η εκλογή μιας γυναίκας ως προεδρικής υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος, αποτελεί ορόσημο, ενώ ανέφερε επίσης, ότι θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον Μπέρνι Σάντερς για τη διεξαγωγή της προεκλογικής εκστρατείας. Παράλληλα επισήμανε ότι η συζήτηση που άνοιξε ο Σάντερς για την ανισότητα των εισοδημάτων, ήταν καλή για το Δημοκρατικό Κόμμα.

Σύμφωνα με προβλέψεις τηλεοπτικών δικτύων, η Χίλαρι Κλίντον αναμένεται να είναι η νικήτρια στους προκριματικούς κύκλους στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νότια Ντακότα και το Νέο Μεξικό. Αντίθετα ο Μπέρνι Σάντερς αναμένεται να κερδίσει στη Βόρεια Ντακότα.

O πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα συνεχάρη την Χίλαρι Κλίντον για τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού των εκλεκτόρων που απαιτούνται για την εξασφάλιση του προεδρικού χρίσματος των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Λευκό Οίκο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι ο Αμερικανικός πρόεδρος τηλεφώνησε χθες, τόσο στην Χίλαρι Κλίντον, όσο και στον συνυποψήφιό της, Μπέρνι Σάντερς. Ο πρόεδρος Ομπάμα θα συναντηθεί αύριο με τον Σάντερς στο Λευκό Οίκο, μετά από αίτημα του συνυποψηφίου της Κλίντον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα