ΗΠΑ:Καταγγελίες για εκφοβιστική συμπεριφορά κατά διπλωματών από Ρώσους πράκτορες

IJOIJΟι Αμερικάνοι εργαζόμενοι στην πρεσβεία στη Μόσχα έχουν καταγγείλει εκφοβιστικές, ακόμα και βίαιες πρακτικές, από τους Ρώσους πράκτορες. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο  Τζον Κέρι, διαβίβασε τις καταγγελίες αυτοπροσώπως στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η εκπρόσωπος τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως, τον τελευταίο καιρό, τα φαινόμενα παρενόχλησης από Ρώσους πράκτορες σε διπλωμάτες έχουν αυξηθεί επικίνδυνα, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως στόχος τους δεν είναι μόνο οι Αμερικάνοι διπλωμάτες αλλά όλοι. Συνέχισε τονίζοντας πως η αύξηση των φαινομένων ξεκίνησε το 2014, αμέσως μετά την εισβολή των Ρώσων στην Κριμαία η οποία έφερε τις σχέσεις της χώρας με τη Δύση σε ψυχροπολεμικά επίπεδα.

Σύμφωνα με την Washington Post, μερικά από τα περιστατικά αφορούν σε δωροδοκίες δημοσιογράφων για να γράψουν αρνητικά άρθρα για τους διπλωμάτες ενώ άλλα αφορούσαν σε απρόσκλητες εμφανίσεις Ρώσων πρακτόρων σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή την συστηματική παρακολούθηση των παιδιών των διπλωματών.

Κάποια από τα πιο ακραία περιστατικά ανέφεραν Ρώσους πράκτορες να εισβάλουν σε σπίτι Αμερικάνου ακόλουθου και να σκοτώνουν το σκύλο του ενώ ενός άλλου του έσκισαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου.

Αντίστοιχες κατηγορίες για παρόμοιες συμπεριφορές κατά των Ρώσων διπλωματών στις ΗΠΑ διαψεύστηκαν πλήρως από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα