ΗΠΑ:Επανακαταμέτρηση των ψήφων στο Κεντάκι μετά από αίτημα του Μπ. Σάντερς

αρχείο λήψης (4)

H Πολιτεία του Κεντάκι θα προχωρήσει σε επανακαταμέτρηση των ψήφων στις προκριματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος που διεξήχθησαν την 17η Μαΐου και στις οποίες επικράτησε με μικρή διαφορά η Χίλαρι Κλίντον έναντι του αντιπάλου της Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος ζήτησε να επαναληφθεί η διαδικασία καταμέτρησης.

«Ζητώ έναν επανέλεγχο και μια πλήρη επανακαταμέτρηση σε όλα τα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και των ψήφων διά πληρεξουσίου σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες των 120 κομητειών», έγραψε ο Σάντερς σε μία επιστολή προς την υπουργό Εσωτερικών της Πολιτείας Άλισον Λάντεργκαν Γκριμς με ημερομηνία 24η Μαϊου.

Η Γκρίμς, η οποία έχει επίσημα ταχθεί στο πλευρό της Χίλαρι Κλίντον, ανήρτησε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ένα μήνυμα με το αίτημα του Μπέρνι Σάντερς και διαβεβαίωσε ότι οι ψήφοι θα επανακαταμετρηθούν την Πέμπτη προκειμένου να «επιβεβαιωθεί η ακρίβεια των ποσοστών από τα μηχανήματα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας».

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα στο 99,9% των εκλογικών κέντρων, η Χίλαρι Κλίντον συγκέντρωσε το 46,8% των ψήφων έναντι του 46,3% για τον γερουσιαστή από το Βερμόντ, τον Μπέρνι Σάντερς, ήτοι μια διαφορά μικρότερη των 2.000 ψήφων από τις 450.000 και πλέον.

Μια νέα επανακαταμέτρηση δεν θα μπορούσε εντούτοις να αλλάξει δραματικά την κούρσα για το χρίσμα στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών.

Η Χίλαρι Κλίντον έχει ήδη συγκεντρώσει 2.301 εκλέκτορες και της απομένουν μόλις 82 εκλέκτορες για να επιτύχει την απαραίτητη πλειοψηφία που θα της εξασφαλίσει το χρίσμα, κάτι που αναμένεται να γίνει στις προκριματικές της 7ης Ιουνίου κυρίως στην Καλιφόρνια.

Περίπου 930 εκλέκτορες διακυβεύονται στις επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις εκ των οποίων οι 546 στην Καλιφόρνια.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών θα επικρατήσει του Μπέρνι Σάντερς με 9,5 ποσοστιαίες μονάδες σε αυτήν την πολιτεία των δυτικών ΗΠΑ, σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που υπολόγισε το RealClearPolitics.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα