ΗΠΑ:Εντός της εβδομάδας η δικαστική απόφαση για το διάταγμα Τραμπ

Το ειδικό προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ταξιδιωτών και προσφύγων από επτά μουσουλμανικές χώρες, βρέθηκε στο επίκεντρο της νομικής διερεύνησης , ενώπιον του αρμοδίου ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Στη διάρκεια προφορικής παρουσίασης δικηγόρος της αμερικανικής κυβέρνησης, προσπάθησε να πείσει τους τρεις δικαστές για τα νομικά επιχειρήματα του Λευκού Οίκου, αλλά και ν’ απαντήσει στην ερώτηση για το εάν υπάρχουν αποδείξεις για το εάν οι πολίτες των χωρών αυτών αποτελούν πραγματική απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Ο δικαστής Ρίτσαρντ Κλίφτον, που έχει διοριστεί από την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους Τζούνιορ, έκανε επίσης σκληρές ερωτήσεις και στο δικηγόρο που εκπροσώπησε τις πολιτείες Μινεσότα και Ουάσιγκτον, οι οποίες έχουν νομικά αμφισβητήσει την εφαρμογή του προεδρικού διατάγμα
τος.

Στο τέλος της διαδικασίας το δικαστήριο δήλωσε ότι θα προχωρήσει στη λήψη απόφασης το συντομότερο δυνατό. Νωρίτερα το ίδιο δικαστήριο, είχε γνωστοποιήσει ότι θα ανακοινώσει την απόφασή του μέσα στην εβδομάδα.

Νομικοί στις ΗΠΑ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για παραπομπή της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα