ΗΠΑ:Αρχίζει η επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων στο Μίσιγκαν

ekloges_hpa_436914298Η διαδικασία της επαναληπτικής καταμέτρησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 13η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ

Η επαναληπτική καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών της 8ης Νοεμβρίου, στην πολιτεία του Μίσιγκαν θα αρχίσει σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) μετά από εντολή ομοσπονδιακού δικαστή. Η διαδικασία της επαναληπτικής καταμέτρησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 13η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ.

Ο δικαστής Μαρκ Γκόλντσμιθ εξέδωσε γραπτή εντολή νωρίς σήμερα για την έναρξη της διαδικασίας μετά την ακρόαση που έγινε χθες το βράδυ, στο ομοσπονδιακό δικαστήριο. Αγωγές έχουν υποβληθεί για τα εκλογικά αποτελέσματα στο Μίσιγκαν, την Πενσιλβανία και το Ουισκόνσιν. Είναι οι τρεις πολιτείες που υποστήριξαν τον Ντόναλντ Τραμπ, σε αντίθεση με την παραδοσιακή τους στάση, να υποστηρίζουν τους υποψηφίους του Δημοκρατικού Κόμματος, δίνοντας του τη νίκη, έναντι της Χίλαρι Κλίντον.

Από την πλευρά της, η προεδρική υποψήφια των Πρασίνων Τζιλ Στάιν έχει δηλώσει ότι το αίτημά της, για την επανάληψη καταμέτρησης των ψήφων στις αναφερόμενες πολιτείες, έχει ως στόχο την υποστήριξη της ακεραιότητας του εκλογικού συστήματος στις ΗΠΑ και όχι την αλλαγή του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών.

Η επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων διατάχθηκε από τον δικαστή δύο ημέρες νωρίτερα από την αρχική προθεσμία που είχε οριστεί μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα