ΗΠΑ:Ανακρίθηκε στο αεροδρόμιο πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας για ένα ταξίδι του στο Ιράν

Πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας κρατήθηκε σε αεροδρόμιο των ΗΠΑ και ανακρίθηκε επειδή στο παρελθόν είχε ταξιδέψει στο Ιράν προκειμένου να μιλήσει σε συνέδριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο Kjell Magne Bondevik που διετέλεσε πρωθυπουργός της Νορβηγίας σε δύο διαφορετικές χρονικές στιγμές, το 1997-2000 και το 2001-2005, έφτασε στο αεροδρόμιο Dulles από την Ευρώπη την Τρίτη το απόγευμα και, όπως δήλωσε, δεν του επετράπη να φύγει επειδή το διαβατήριο του είχε τη σφραγίδα του Ιράν.

Παρότι στη συνέχεια τους έδειξε την ταυτότητα και το διπλωματικό διαβατήριο και τους γνωστοποίησε ότι πρόκειται για πρώην Πρωθυπουργό, αναφέρει ότι αυτά δεν ήταν αρκετά και έτσι μεταφέρθηκε σε δωμάτιο για ταξιδιώτες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, που επίσης αντιμετωπίζουν επιπλέον ελέγχους. Οι αστυνομικοί τον κράτησαν εκεί για 40 λεπτά και στη συνέχεια ρωτήθηκε επί 20 λεπτά  για το ταξίδι του στο Ιράν.    Οι Αρχές υποστήριξαν ότι για την ανάκριση δεν είναι υπεύθυνο το διάταγμα Τραμπ αλλά ένας νόμος του 2015, ο οποίος ωστόσο προβλέπει εξαιρέσεις για διπλωματικά πρόσωπα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα