ΗΠΑ:Ένοπλοι διαδηλωτές, ορισμένοι αναρχικοί, διαδηλώνουν έξω από το σπίτι βιαστή

641Ένοπλοι Αμερικανοί διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους δήλωναν αναρχικοί, συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του 21χρονου πρώην κολυμβητή Μπροκ Τέρνερ, ο οποίος, παρότι προέβη σε σεξουαλική επίθεση εναντίον αναίσθητης γυναίκας στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, καταδικάστηκε σε φυλάκιση μόλις 6 μηνών, αλλά αποφυλακίστηκε σε 3, λόγω καλής διαγωγής.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό, τα οποία καλούσαν σε ευνουχισμό και θανάτωση των βιαστών, ενώ ορισμένοι δήλωσαν πως σκόπευαν να επιστρέφουν τακτικά έξω από το απίτι του στο Οχάιο, προκειμένου να τον κάνουν να αισθάνεται άβολα.

«Με μια εξαιρετική επιεική ποινή, μπορεί να σκεφτεί “Μπορεί να τη γλιτώσω”», είπε σε συνέντευξη ο Ντάνιελ Χάρντιν, που κουβαλούσε ένα επιθετικό τουφέκι τύπου Μ4. «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι… Αν το ξαναδοκιμάσεις, θα σε πυροβολήσουμε».

«Ο κύριος λόγος, που είχαμε αυτή την ένοπλη διαδήλωση, ήταν για να προβούμε σε μια μαχητική φεμινιστική δήλωση σε υπεράσπιση της αυτοάμυνας δυνητικών θυμάτων βιασμού», είπε ο 39χρονος Μάικα Ναζίρι, ο οποίος οργάνωσε τη συγκέντρωση.

«Ήταν σε μεγάλο βαθμό μια πολιτική δήλωση», πρόσθεσε ο Ναζίρι, που κρατούσε ένα τουφέκι μάρκας 300 Blackout.  «Δεν επρόκειτο για θανατική απειλή εναντίον του Μπροκ Τέρνερ».

Η Μόλι και ο Ντάνιελ Χάρντιν, 2 ακόμη από τους ένοπλους διαδηλωτές, υποστήριξαν, εξάλλου: «Οι αναρχικοί πιστεύουν στις ειρηνικές διαδηλώσεις και στην αμυντική βία μονάχα».

Οι επικριτές τέτοιων συγκεντρώσεων από το νομικό κόσμο υποστηρίζουν, ωστόσο, ότι αυτές είναι παραπλανημένες και πως οι διαδηλωτές θα έπρεπε να συμμετάσχουν στην εκστρατεία να καθαιρεθεί ο δικαστής, που αποφάσισε να επιβάλει στον Τέρνερ τόσο επιεική ποινή.

Πηγή hitandrun

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα