Ημερήσια κέρδη για την Ευρώπη – Απώλειες 5% του Stoxx 600 στο τρίμηνο

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, τελευταία ημέρα διαπραγματεύσεων για την εβδομάδα, καθώς αύριο είναι Μεγάλη Παρασκευή στο καθολικό Πάσχα, αλλά και για το τρίμηνο.

Ήδη από χτες οι τιμές των βασικότερων ευρωπαϊκών δεικτών έχουν σταθεροποιηθεί, καθώς οι ανησυχίες για έναν ενδεχόμενο εμπορικό πόλεμο έχουν αρχίσει να υποχωρούν σημαντικά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο κατά 0,6% με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος, ωστόσο για το τρίμηνο ο δείκτης υποχώρησε 5% μετά τις φετινές απώλειες.

Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε 0,23% στις 7.061 μονάδες, ενώ ο γερμανικός DAX κέρδισε 1,34% στις 12.100 μονάδες.

Στη Γαλλία, ο CAC 40 κέρδισε 0,72% στις 5.167 μονάδες, ενώ αντίστοιχα ο ιταλικός FTSE MIΒ ενισχύθηκε 0,43% στις 22.426 μονάδες.

Στην Ισπανία άνοδο κατέγραψε ο IBEX 35 κατά 0,48% στις 9.601 μονάδες.

Στα εταιρικά νέα, σε προχωρημένες συζητήσεις βρίσκονται Renault και Nissan για να συγχωνευθούν με σκοπό να προκύψει μία νέα εταιρεία, η οποία θα συναλλάσσεται στο χρηματιστήριο ως μία μετοχή, ανέφεραν άνθρωποι με γνώση του ζητήματος.

Στο άκουσμα της συμφωνίας, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault κατάφερε να ανοίξει με άνοδο στα κέρδη της έως και 6% και πλέον, κινείται ανοδικά κατά 3,8%.

Επίσης, ο CEO της Deutsche Bank, John Cryan, σε επιστολή του προς τους εργαζόμενους εκφράζει την πλήρη δέσμευση του προς την τράπεζα, μετά τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να απομακρύνεται.

Νέο ιστορικό χαμηλό άγγιξε ο δείκτης της ανεργίας στη Γερμανία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ενώ περισσότερο από το αναμενόμενο μειώθηκε ο συνολικός αριθμός των ανέργων το Μάρτιο, αντανακλώντας, έτσι, την ισχύ που επικρατεί στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα