Ημέρες πληρωμής επιδομάτων

Σήμερα, Πέμπτη, καταβάλλεται η πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού από τον νεοσύστατο Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), όπως θεσπίστηκε με το νόμο 4512/2018, για να στηρίξει την ελληνική οικογένεια.

Το επίδομα παιδιού θα πληρώνεται σε έξι διμηνιαίες δόσεις. Στις επόμενες δόσεις θα ενσωματωθούν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης που θα υποβληθεί το 2018 και θα αφορά στα εισοδήματα του 2017, ώστε να προκύψουν οι τυχόν απαραίτητοι συμψηφισμοί.

Από σήμερα η πληρωμή για το δώρο Πάσχα του ΟΑΕΔ

Παράλληλα, από σήμερα, Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018, θα καταβάλλεται το Δώρο Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους άνεργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (oaed.gr).

Παράλληλα, σήμερα θα προπληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας των αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, που κανονικά θα καταβάλλονταν από 29.03.2018 μέχρι και 15.04.2018.

Η προπληρωμή των παραπάνω επιδομάτων στους δικαιούχους που, στο διάστημα από 29.3.2018 έως 15.4.2018, υποχρεούνται σε αυτοπρόσωπη παρουσία, γίνεται, εφόσον παρουσιαστούν στα ΚΠΑ, ως οφείλουν. Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Πιστώθηκε το ΚΕΑ

Τέλος, την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης για τον μήνα Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι, με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης, ύψους 62.474.604,71 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει η καταβολή της πληρωμής μηνός Μαρτίου 2018 του ΚΕΑ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 284.795.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα