Ημέρα εξελίξεων για κυβέρνηση και Μακεδονικό

Ημέρα εξελίξεων η σημερινή, καθώς συγκαλείται η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Εκτελεστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ υπό τον Πάνο Καμμένο με «μενού» τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις επόμενες κινήσεις του κυβερνητικού εταίρου γύρω από αυτήν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος «με απόφαση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου συγκαλείται την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, στις 10:00, η Κοινοβουλευτική Ομάδα και στις 11:00 η Εκτελεστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή».

Ενδιαφέρον εμφανίζει αν σήμερα, στην ΚΟ των ΑΝΕΛ, ο Πάνος Καμμένος θα ζητήσει παραιτήσεις των βουλευτών του κόμματός του που προτίθενται να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών ή να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Δεν θα συμμετάσχει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ η Χρυσοβελώνη

Μια από τις απώλειες που ήδη μετράει ο Πάνος Καμμένος είναι η υφυπουργός Εσωτερικών και στέλεχος των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία εξέφρασε την πρόθεσή της να μην συμμετάσχει στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της, την Τετάρτη, σύμφωνα με επίσημη δήλωσή της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση πρέπει να τελειώσει τη θητεία της.

Η αριθμητική του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Δύο συμμάχους φαίνεται ότι έχει στο πλευρό του ο Πάνος Καμμένος, καθώς η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης έχουν ξεκαθαρίσει με δηλώσεις τους ότι θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος με τη σειρά του έχει ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσει την Συμφωνία και ότι θα στηρίξει την κυβέρνηση. «Θα είναι δώρο για μένα η διαγραφή μου από τους ΑΝΕΛ», δήλωσε χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, με παλαιότερες δηλώσεις ο Κώστας Ζουράρις έχει γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να καταψηφίζει την Συμφωνία αλλά να μην συμβάλει στην πτώση της κυβέρνησης.

Κρυφά χαρτιά παραμένουν ακόμη η Έλενα Κουντουρά και ο Βασίλης Κόκκαλης, με την πρώτη να αναμένεται να ψηφίσει «ναι».

Την Παρασκευή το κρίσιμο «τετ α τετ» Τσίπρα – Καμμένου

Την ίδια στιγμή, την Παρασκευή αναμένεται τελικά να πραγματοποιηθεί το πολυαναμενόμενο «τετ α τετ» μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, προκειμένου να λυθούν οι παρεξηγήσεις και να μπει ένα τέλος στην παραφιλολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα