ΗΑΕ: Η αγορά πετρελαίου θα ισορροπήσει το α’ τρίμηνο

Το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς αναμένεται να υπάρξει ισορροπία μεταξύ της προσφοράς και της ζήτησης στην αγορά πετρελαίου, δήλωσε σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Al-Arabiya ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Σουχάιλ Αλ Μαζρούι.
Δήλωσε πως είναι ικανοποιημένος με την εφαρμογή της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής από τις χώρες του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) και των συμμάχων τους, περιλαμβανομένης της Ρωσίας.
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί εκτός του Οργανισμού –μια συμμαχία γνωστή ως OPEC+- , όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από την 1η Ιανουαρίου.
Ο Μαζρούι δήλωσε ότι είναι πρώιμο να συζητείται η αντιστάθμιση της μείωσης της παραγωγής του αργού σε κάποιες από τις χώρες εξαγωγής. Το Ιράν, η Λιβύη και η Βενεζουέλα κατέγραψαν μείωση στην παραγωγή ως αποτέλεσμα αναταραχών και εμπορικών κυρώσεων.
“Οι περισσότερες χώρες εντός και εκτός του ΟΠΕΚ κάνουν ό,τι τους αναλογεί” για να εξισορροπήσει η αγορά, δήλωσε ο Μαζρουέι, αυτή τη φορά σε συνέδριο στο Ντουμπάι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα