ΗΑΕ: Απονομή χάριτος στον Βρετανό ακαδημαϊκό που κατηγορείται για κατασκοπεία

Χάρη στον Βρετανό ακαδημαϊκό, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη με την κατηγορία της κατασκοπείας, απένειμαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αφότου ωστόσο πρόβαλαν βίντεο στο οποίο ο 31 ετών Μάθιου Χέτζες εικονίζεται να ομολογεί ότι είναι μέλος της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6.

Το βίντεο με την υποτιθέμενη ομολογία του προβλήθηκε ως αποδεικτικό στοιχείο εις βάρος του Χέτζες, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 5 Μαΐου, έπειτα από επίσκεψη δύο εβδομάδων στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής του.

Η καταδίκη προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στο Λονδίνο, με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να κάνει λόγο απόφαση «βαθιά απογοητευτική» και τον υπουργό Εξωτερικών Τζέρεμι Χάντ να προειδοποιεί ξεκάθαρα ότι «χειρισμός της υπόθεσης θα έχει επιπτώσεις στις σχέσεις των δύο κρατών».

Σε κάθε περίπτωση,  όπως μεταδίδει η naftemporiki.gr, ο Βρετανός υπουργός χαιρέτισε σήμερα την απόφαση. «Παρότι δεν συμφωνούμε με τις κατηγορίες είμαστε ευγνώμονες προς την κυβέρνηση των ΗΑΕ επειδή επέλυσε γρήγορα το ζήτημα», δήλωσε ο Χαντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα