Ζ. Πικέ (FC Barcelona): Είμαι περήφανος για το λαό της Καταλονίας

Με δυσκολία συγκρατούσε το ξέσπασμά του ο αμυντικός της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το μάτς – σε ένα άδειο Καμπ Νου – απέναντι στη Λας Πάλμας «Είμαι Καταλανός. Νιώθω Καταλανός, σήμερα περισσότερο από πότε», είπε, ξεσπώντας σχεδόν σε δάκρυα. «Είμαι περήφανος για τον λαό της Καταλονίας».

Ο Ζεράρ Πικέ ήταν από τους παίκτες της Μπαρτσελόνα που επέμεναν να μη διεξαχθεί ο αγώνας με της Λας Πάλμας, έστω και με κλειστές πόρτες, ανήμερα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας. Ο Καταλανός αμυντικός χαρακτήρισε ως τη χειρότερη εμπειρία στην καριέρα του να πρέπει να αγωνιστεί μετά τον τραυματισμό περισσότερων των 300 Καταλανών από τις αστυνομικές δυνάμεις της Ισπανίας και δήλωσε έτοιμος να αποσυρθεί από την εθνική Ισπανίας πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο, αν αυτό θέλει η Ομοσπονδία. Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, ο Πικέ είπε: «Δεν ξέρει να μιλά ούτε Αγγλικά. Αυτό είναι το επίπεδό του».

Ο Πικέ είπε σχετικά με την απόφαση να αγωνιστούν: «Η συνέλευση προσπάθησε να αναβληθεί ο αγώνας με κάθε κόστος. Το συζητήσαμε μεταξύ μας παίκτες και διοίκηση και αποφασίσαμε να παίξουμε. Ήταν δύσκολο να αγωνιζόμαστε χωρίς τους φιλάθλους μας. Μετά από αυτό που συνέβη, ήταν η χειρότερη εμπειρία στην καριέρα μου. Ήταν μία σκληρή ημέρα. Υπήρχαν οικογένειες, παιδιά και γέροι και επενέβησαν οι αστυνομικές δυνάμεις. Οι άνθρωποι δεν εκδήλωναν βία. Το είδε όλος ο κόσμος και θα υπάρξουν συνέπειες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα