Ζ.Κωνσταντοπούλου:«Στο δίλημμα ευρώ ή δημοκρατία,απαντώ δημοκρατία»(Vid)

konstantopoulou_madata_632868966Σε ολομέτωπη επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Οι εκλογές συμφωνήθηκαν μεταξύ Μεγάρου Μάξιμου και δανειστών και έγιναν για να υπάρξει ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από όσους διαφωνούσαν με το μνημόνιο, δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κα Κωνσταντοπούλου  επιτέθηκε κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι όφειλε να κάνει εκλογές πριν από τη συμφωνία και μίλησε για κάποιους που «έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη λαϊκή εντολή».

«Εάν ήθελε να εφαρμόσει τον μνημόνιο, θα ήταν να ζητήσει εξουσιοδότηση από τον λαό πριν από την απόφαση αυτή», είπε χαρακτηριστικά η κα Κωνσταντοπούλου.

Αναφορικά με την συνεργασία της  με τη Λαϊκή Ενότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εκτίμησε ότι η ΛΑΕ είναι το πρόπλασμα μίας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου,προσθέτοντας ότι ότι δεν διεκδικεί να θέσει τον εαυτό της επικεφαλής ενός κομματικού φορέα, παρά μόνο στη διάθεση μίας μάχης που πρέπει να δοθεί.

Κληθείσα να σχολιάσει τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας περί εθνικού νομίσματος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξέφρασε την άποψη ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία και η ίδια απαντά: Δημοκρατία. «Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία» πρόσθεσε.

Για την επιλογή της στη θέση της Προέδρου της Βουλής από τον τέως πρωθυπουργό, η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι με τον Αλέξη Τσίπρα τους συνέδεε μια στενή φιλική σχέση, «σχέση εμπιστοσύνης και θεωρούσα και μια σχέση ειλκρίνειας».

«Το γεγονός ότι με πρότεινε για τη θέση της προέδρου της Βουλής, είναι τιμητικό, όμως η ανάληψη καθήκοντος για οποιαδήποτε θέση δεν είναι ανταλλακτικής φύσεως» είπε η κ.Κωνσταντοπούλου.

«Ο Αλέξης Τσίπρας -πρόσθεσε- ήξερε πολύ καλά ποιες είναι οι θέσεις μου και έχω παλέψει για αυτές. Εξηγήσεις να δώσουν όσοι δεν άντεξαν» .

Σχετικά με τη λειτουργία του καναλιού της Βουλής, η κα Κωνσταντοπούλου ισχυρίστηκε ότι πρέπει να ήταν η μόνη πρόεδρος της βουλής που δεν έκανε καμία παρέμβαση και κανέναν διορισμό στο κανάλι της Βουλής.

«Υπήρξα μια πρόεδρος που δεν αναδέχτηκα αν θέλετε έναν διακοσμητικό ρόλο. Ήμουν στη βουλή, δούλευα, το κανάλι δείχνει όλες τις συνεδριάσεις της βουλής. Το ότι υπήρχε αυξημένη δική μου παρουσία στη βουλή, προφανώς είχε και την αντίστοιχη αναπαραγωγή του κοινοβουλευτικού έργου» τόνισε.

Η Ζ.Κωνσταντοπούλου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο πόρισμα της επιτροπής για το χρέος στο οποίο «καταγράφεται για ποιο λόγο η Ελλάδα νομιμοποιείται να αποκηρύξει το χρέος της που είναι απεχθές, παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο»,κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν το χρησιμοποίησε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι έντονες στιγμές στη συνέντευξη της Ζ.Κωνσταντοπούλου με τη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη δεν άργησαν να έρθουν.

Η κα Κωνσταντοπούλου ενώ μιλούσε για τις αποζημιώσεις της Γερμανίας, η κα Κοσιώνη επιχείρησε να τη διακόψει διατυπώνοντας ένα ερώτημα.Ο διάλογος που ακολούθησε μεταξύ της δημοσιογράφου και της πολιτικού είναι χαρακτηριστικός:

ΖΚ-“Μην με διακόπτετε όταν μιλάω για την Γερμανία, σας παρακαλώ, γιατί μετά θα πω για τον ΣΚΑΪ, αυτά που πρέπει να ειπωθούν”.

ΣΚ-“Σας παρακαλώ, το εκλαμβάνω ως χιούμορ αυτό”

ΖΚ-“Καθόλου”

ΣΚ-“Δεν κάνετε χιούμορ; Θεωρείτε ότι σας διέκοψα γιατί έχω κάποια συμπάθεια στην Γερμανία;”

ΖΚ- “Κάνω χιούμορ για αυτά που είναι αστεία. Η καταστροφή που υπέστη η χώρα μας από την ναζιστική θηριωδία δεν είναι αστείο υπό καμία θεώρηση”

Tέλος,επεισοδιακό ήταν και το φινάλε της συνέντευξης , καθώς κατά τη διάρκεια της απάντησης που έδινε η Ζωή Κωνσταντοπούλου σχετικά με τους δημοσιογράφους της Βουλής, η Σία Κοσιώνη της  ζήτησε  να ολοκληρώσει εξαιτίας της πίεσης του τηλεοπτικού χρόνου,κάτι που προκάλεσε την αντίδρασή της πρώην προέδρου της Βουλής, η οποία και ευχήθηκε στο κανάλι του ΣΚΑΙ, “Kαλή επιτυχία στην αναπαραγωγή των συκοφαντιών”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα