Ζ.Κωνσταντοπούλου:Δε θα συμβεί ξανά ποτέ ο αιφνιδιασμός και το πραξικόπημα του καλοκαιριού, που αποτέλεσε το colpo grosso του επιτελείου Τσίπρα

ΖωήΗ “Πλεύση Ελευθερίας” θα οργανωθεί στο προσεχές διάστημα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, προκειμένου, όποτε και αν γίνουν οι επόμενες εκλογές, που αποτελούν ιστορική και πολιτική αναγκαιότητα, να είμαστε έτοιμοι να ζητήσουμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, τονίζει η επικεφαλής του νεοσύστατου κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Η κ Κωνσταντοπούλου αντιπαρέρχεται της άποψης περί ισχυρών «αντιμνημονιακών δυνάμεων οι οποίες κατεγράφησαν στις τελευταίες εκλογές», τονίζοντας ότι εκεί «αποδείχθηκε περίτρανα πως οι μνημονιακές δυνάμεις, και πρωτίστως οι νεομνημονιακές δυνάμεις της σημερινής κυβέρνησης, φοβούνταν τόσο πολύ μην προλάβει να συγκροτηθεί και να οργανωθεί μια αντιμνημονιακή πολιτική πρόταση αντίστοιχη και αντάξια της μεγαλειώδους και ευθυτενούς στάσης του ελληνικού λαού, που έσπευσαν να διοργανώσουν και να σκηνοθετήσουν εκλογές, έξω από τα συνταγματικά θεσμικά πλαίσια, με πρωτοφανείς συντετμημένες διαδικασίες και με παράκαμψη της Βουλής».

Εκφράζει αισιοδοξία για την θετική πορεία του κόμματος της σημειώνοντας ότι «όποιο κι αν είναι το σχέδιο αιφνιδιασμού, όποια μεθόδευση κι αν επιχειρήσει το κυβερνητικό επιτελείο, εμείς θα είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι, προϊδεασμένοι και υποψιασμένοι. Δε θα συμβεί ξανά ποτέ ο αιφνιδιασμός και το πραξικόπημα του καλοκαιριού, που αποτέλεσε το colpo grosso του επιτελείου Τσίπρα».

Για την αμείωτη δυναμική της Χρυσής Αυγής, όπως καταγράφηκε στις εκλογές η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» εκτιμά ότι «στις επόμενες εκλογές αυτός ο αντιδημοκρατικός, ναζιστικής αναφοράς και φασιστικής λειτουργίας σχηματισμός θα βγει αποδεκατισμένος από την κάλπη».

Αναφορικά με την πολιτική ταυτότητα όσων προσχωρήσουν την Πλ. Ελ. και κατά πόσο ευπρόσδεκτοι θα είναι οι μη Αριστεροί η πρόεδρος της σημειώνει ότι «η Πλεύση Ελευθερίας είναι μάχη απελευθέρωσης του λαού. Είναι μάχη που πρέπει να δοθεί από αποφασισμένους ανθρώπους και συλλογικότητες, με ενωμένες δυνάμεις, Ευπρόσδεκτοι στην Πλεύση Ελευθερίας είναι τόσο άνθρωποι που τοποθετούνται στην Αριστερά, όσο και τα κοινωνικά κινήματα, αλλά και όσοι διεκδικούν με δημοκρατικό πατριωτισμό, , την υπεράσπιση της πατρίδας μας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας… «Όλοι όσοι θέλουν να δώσουν τη μάχη και να χτίσουν μαζί μας ένα διαφορετικό κόσμο, που είναι εφικτός, σε πείσμα των προσπαθειών ενός ολιγαρχικού, συστήματος να μας πείσει ότι αυτό δε γίνεται.

Για τους «ψιθύρους» περί εναγκαλισμού της Πλ. Ελ. από την διαπλοκή τονίζει κατηγορηματικά « είναι γνωστό ότι συγκρούσθηκα όσο λίγοι με τη διαπλοκή και εξακολουθώ να πληρώνω το τίμημα γι’ αυτό. Είναι ένα κόστος που αποδέχομαι και είναι τιμή μου να συνεχίσω να το πληρώνω, αφού δεν διατίθεμαι να μεταβάλω τη δική μου στάση. Εξάλλου προσθέτει Δικαιοσύνη και Διαφάνεια, αποτελούν δύο από τα έξι προτάγματα της Πλεύσης Ελευθερίας».

Σχολιάζοντας το κατά πόσο θεωρείται «άδικη η κριτική»που ασκεί σε βάρος του πρωθυπουργού η κ. Κωνσταντοπούλου δηλώνει ότι «η πολιτική που εφαρμόζει ο σημερινός πρωθυπουργός αντιστρατεύεται οτιδήποτε αναφέρεται στην Αριστερά, τους αγώνες, τις θέσεις και τις αξίες της. «Δεν έχει δικαίωμα ούτε ο ίδιος, ούτε κανείς από το περιβάλλον του να ισχυρίζεται ότι το άκρως νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό, αντιδημοκρατικό και ανελεύθερο μνημονιακό καθεστώς που υπηρετούν έχει οποιαδήποτε σχέση με τη Αριστερά».

Τέλος στο κατά πόσο είναι λύση η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα η πρόεδρος της Πλ. Ελ. εκτιμά ως υπερτιμημένο το ερώτημα αυτό για το νόμισμα. « Το πρώτιστο», υπογραμμίζει « είναι η δημοκρατία και η ελευθερία. Για τις οποίες πρέπει να παλέψουμε με κόστος και αυτοθυσία και όχι να διστάζουμε με πρόσχημα οποιοδήποτε νόμισμα. Κανένα νόμισμα δεν αποτελεί ούτε θεμελιώδες κεκτημένο, ούτε πανανθρώπινη αξία, όπως η ελευθερία, η δημοκρατία, η αξιοπρέπεια».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα