Ζ. Ζάεφ: Για πάντα μακεδονικά, η ταυτότητα και η γλώσσα μας

Νέο (προεκλογικό) μήνυμα περί μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας έστειλε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, καθώς εντείνονται οι προετοιμασίες για το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου στην γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, που επικαλείται σκοπιανά ΜΜΕ, ο Ζ. Ζάεφ δήλωσε πως “η μακεδονική γλώσσα θα είναι πάντοτε μακεδονική και η μακεδονική ταυτότητα θα είναι διαπαντός μακεδονική”, κατά τη διάρκειά εμφάνισής του στο Πέτσεβο.

Η δήλωση Ζάεφ ήλθε στον απόηχο της δημοσιοποίησης τηλεγραφήματος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια που καταδεικνύει πως η ΠΓΔΜ φαινόταν διατεθειμένη να δεχτεί την ονομασία “Βόρεια Μακεδονία” από το 2008 με προϋπόθεση την αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας, όπως και έγινε στην συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Ζάεφ επανέλαβε πως η επικύρωση της συμφωνίας για το ονοματολογικό μέσω του δημοψηφίσματος, συνιστά ιστορική ευκαιρία για την ΠΓΔΜ.

Εκτίμησε πως οι πολίτες θα καταλάβουν ότι αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία θα δημιουργήσουν ευκαιρίες για τα παιδιά τους και θα διασφαλίσουν το μέλλον της “ευρωπαϊκής Μακεδονίας”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα