Ζ. Γκάμπριελ: Χρειάζονται περισσότερες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος με το Κατάρ

Να καταβληθούν περισσότερες διπλωματικές προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης με το Κατάρ ζήτησε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε ότι οι γειτονικές του χώρες στον Κόλπο θα πρέπει να άρουν τον θαλάσσιο και χερσαίο αποκλεισμό που επέβαλαν στο εμιράτο.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι τώρα είναι η ώρα της διπλωματίας και ότι πρέπει να μιλήσουμε ο ένας με τον άλλο. Μαζί με τους Αμερικανούς εταίρους μας, αλλά πάνω απ’ όλα με τους εταίρους μας στην περιοχή, πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις, και κυρίως να αρθεί ο χερσαίος και θαλάσσιος αποκλεισμός», δήλωσε ο Γκάμπριελ στους δημοσιογράφους.

Ο Γερμανός υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του του Κατάρ στο Βόλφενμπίτελ της Γερμανίας, ενώ τόνισε ότι ο αποκλεισμός του Κατάρ θα επηρεάσει τη γερμανική οικονομία.

Από την πλευρά του ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντελράχμαν αλ Θάνι χαρακτήρισε τον αποκλεισμό που έχουν επιβάλει η Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη χώρα του παραβίαση του διεθνούς δικαίου και πρόσθεσε ότι αποτελεί απόπειρα να κινητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη κατά του εμιράτου.

«Τα μέτρα που ελήφθησαν είναι ξεκάθαρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου. Δεν θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην περιοχή», επεσήμανε ο σεΐχης Μοχάμεντ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα