Ζωντανά τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία

Καθώς όπως όλα δείχνουν διαφαίνεται μια νίκη του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που έλαβε χώρα σήμερα Κυριακή στην Τουρκία, για τη συνταγματική αναθεώρηση, η ψαλίδα του όχι έκλεισε αρκετά σε σχέση με τα πρώτα αποτελέσματα όταν έκλεισαν οι κάλπες και ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων. Κρίσιμο όχι μόνο για το ίδιο το μέλλον της γείτονος χώρα αλλά και για μια σειρά ζητημάτων που αφοράν τις διμερείς σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και την ευρωπαϊκή της προοπτική.

Να σημειωθεί εδώ ότι στα social media καταγγέλλεται ευρύτατη νοθεία από το καθεστώς Ερντογάν και υπάρχουν και αποδείξεις, όπως τονίζει η αντιπολίτευση.

Για «σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας» κάνει λόγο και η αξιωματική αντιπολίτευση, το κεμαλικό κεντροαριστερό Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), καταγγέλλοντας την απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να κάνει δεκτά ασφράγιστα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με στέλεχος του κόμματος.

Σύμφωνα με καταγγελία Τούρκου δημοσιογράφου στο twitter, σε εκλογικό τμήμα καταμετρήθηκαν 400 ψηφοδέλτια ενώ οι εγγεγραμμένοι ήταν 360, από τους οποίους ψήφισαν οι 240.

Δείτε ζωντανά την εξέλιξη των αποτελεσμάτων:

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα