Ζουράρις σε Κοτζιά: Εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε

Για «ακρωτηριασμό των Μακεδόνων» έκανε λόγο ο Κώστας Ζουράρις, απευθυνόμενος προς το Νίκο Κοτζία, σε ημερίδα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Πιο συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, κατά τις εργασίες της επιστημονικής ημερίδας για τις νομικές πτυχές της Συμφωνίας των Πρεσπών, δήλωσε πως «εμείς οι Μακεδόνες έχουμε με τη συμφωνία αυτή πάθει σμίκρυνση κεφαλής, γι’ αυτό οι κάτω από την Λαμία πρέπει να καταλάβετε το εξής, τη βαθιά λύπη που έχουμε εμείς οι Μακεδόνες», απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εξωτερικών.

«Το είπε πολύ καλά ο κ. Χατζηβασιλείου, όχι να μας προστατέψετε, το ότι εμάς τους Μακεδόνες μας ακρωτηριάσατε. Είμαστε ακρωτηριασμένοι στο καθ’ ολοκληρίαν όνομα μας, που είναι τμήμα της ταυτότητάς μας. Το στραβό όνομα ουσιαστικά προσθέτει δυστυχίες», σημείωσε.

Ο κ. Κοτζιάς, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ζουράρι, ανέφερε ότι «δεν είναι Βουλή εδώ, ούτε πάνελ. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε».

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, συνεχίζοντας την κόντρα, υπογράμμισε: «Είμαστε επιστήμονες εδώ και θα πούμε μια επιστημονική άποψη. Το πρόγραμμα έλεγε ότι μετά το τραπέζι θα γίνουν ερωτήσεις και εισηγήσεις κι αυτό κάνω εγώ τώρα».

Τότε ο ΥΠΕΞ υπαναχώρησε για να μην δοθεί περαιτέρω έκταση στην αντιπαράθεση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα