Ζορπίδης: Με φορολογία, εισφορές έως 65% δεν έχει σημασία εάν έχουμε μνημόνιο

«Σήμερα 21 Αυγούστου, όπως και στις 21 Ιουλίου ή στις 21 Σεπτεμβρίου η αγορά στενάζει, στέναζε και θα στενάζει από την υπερφορολόγηση και τη λιτότητα. Αύριο, όπως και χτες ο κόσμος της αγοράς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα εξακολουθεί να μάχεται για να επιβιώσει, αφού, σύμφωνα με όλα τα επίσημα στοιχεία, αποδίδει το 60-65% του εισοδήματος του στο κράτος, για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», δηλώνει ο Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ) και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η κατάσταση αυτή δεν αφήνει αρκετό χρήμα στην αγορά ώστε να κινηθεί. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν εξωραΐζεται από επικοινωνιακά τρικ.

Είναι λοιπόν άνευ σημασίας εάν ζούμε αυτήν την πικρή αλήθεια κάτω από Μνημόνια ή χωρίς αυτά. Η κυβέρνηση, εάν θέλει να αλλάξει κάτι θα πρέπει να σταματήσει την προκλητική εύνοια προς το Δημόσιο Τομέα, τα κονδύλια για τη λειτουργία του οποίου κάθε χρόνο αυξάνονται και να μειώσει τους φόρους των ΜΜΕ και των πολιτών.

Μπορεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα να έληξε αλλά το πνεύμα του Μνημονίου είναι εδώ».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα