Ζιμπάμπουε: Την παραίτηση του προέδρου Mugabe ζητά ο ηγέτης της αντιπολίτευσης

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Ζιμπάμπουε Μόργκαν Τσβανγκιράι προέτρεψε σήμερα τον πρόεδρο Ρόμπερτ Μουγκάμπε να παραιτηθεί από τη θέση του “για το συμφέρον της χώρας” μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και την ανάληψη της εξουσίας από τους στρατηγούς.

Ο 93χρονος Μουγκάμπε επιμένει ότι παραμένει ο μοναδικός νόμιμος ηγέτης της Ζιμπάμπουε και αρνείται τη μεσολάβηση ενός Καθολικού ιερέα που προσπαθεί να του διασφαλίσει μια τιμητική αποχώρηση από το αξίωμά του.

“Για το συμφέρον του λαού, ο κ. Ρόμπερτ Μουγκάμπε πρέπει να παραιτηθεί αμέσως” είπε ο Τσβανγκιράι, ο ηγέτης του Κινήματος Δημοκρατικής Αλλαγής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες μετά την επιστροφή του στη χώρα.

Αυτήν την ώρα ο Μουγκάμπε συνταντιέται στη Χαράρε με τους ειδικούς απεσταλμένους της Κοινότητας για την Ανάπτυξη της Μεσημβρινής Αφρικής (SADC), όπως έγινε γνωστό από πηγή της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής. Στη συνάντηση αυτή μετέχουν οι υπουργοί Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Νότιας Αφρικής, τους οποίους έστειλε στη Ζιμπάμπουε ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Τζέικομπ Ζούμπα, η χώρα του οποίου ασκεί την προεδρία της SADC αυτό το διάστημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα