Ζαχαριάδης: H ηγεσία του ΚΙΝΑΛ έχει πρόβλημα πολιτικού προσανατολισμού

Ο Διευθυντής της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, τόνισε σε συνέντευξη του στην εκπομπή  KONTRA NEWS και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη ότι «η ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ. έχει πρόβλημα πολιτικού προσανατολισμού και στρατηγικής. Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο με τις προοδευτικές δυνάμεις, με προοδευτικό πρόγραμμα και ιδέες».

 

Ο Κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στη συνάντηση Φ. Γεννηματά και Κ. Σημίτη: “Δεν μπορώ να καταλάβω τον τρόπο που σκέφτονται ο Κώστας Σημίτης και η Φώφη Γεννηματά ούτε τον τρόπο που λειτουργούν. Αν κάποιος ερευνάται για κάποια ζητήματα αυτό δεν είναι απόφαση μιας κυβέρνησης. Για κάποιον λόγο, όταν προκύπτουν κάποιες ενδείξεις, οι διωκτικές αρχές, και όχι τα κόμματα, ενεργοποιούν μια διαδικασία. Θα έλεγα στην κυρία Γεννηματά, αν όλα είναι καθαρά και ξάστερα, δεν υπάρχει λόγος να διατηρούν μια τέτοια στάση. Η διαφθορά και η διαπλοκή δεν ήταν κοινωνικό φαινόμενο που είχε πει ο πρώην πρωθυπουργός. Ήταν κάτι που γινόταν από μέλη της κυβερνήσεώς του. Εμείς δεν κυνηγάμε κανέναν”.

Το ότι έχουν πρόβλημα με τη δικαιοσύνη κάποια πρώην στελέχη του αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και εκείνος ένοχος. Υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα στη διαφθορά. Στο ΚΙΝΑΛ πρέπει να μάθουν τι γινόταν τότε, για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Αν η κα Γεννηματά αισθάνεται τόσο μεγάλη την ανάγκη να υπερασπιστεί καταστάσεις με τις οποίες δεν σχετίζεται, φαίνεται ότι υπάρχουν ισχυρά κοινωνικοπολιτικά κρατήματα.

Είναι αδυναμία του ΚΙΝΑΛ να πραγματοποιήσει τους στόχους του. Το να λέει κάποιος ότι είναι προοδευτικός, από μόνο του δεν λέει τίποτα. Αν θέλουν να συζητήσουν σε μεγάλα θέματα εδώ είναι η ευκαιρία, με τη συνταγματική αναθεώρηση.

Η κρίση πολιτικής ταυτότητας είναι στο χώρο του Κέντρου. Ο πολιτικός μας αντίπαλος είναι η δεξιά πολιτική, ο νεοφιλελευθερισμός και η ακροδεξιά. Οι Σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη λένε συγχαρητήρια στην Ελλάδα για τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ. Το μοναδικό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα στην Ευρώπη που δεν δέχεται τη συμφωνία είναι αυτό της κυρίας Γεννηματά. Ο εκλογικός χάρτης θα αναδείξει τις συνεργασίες του μέλλοντος.

Το ΚΙΝΑΛ που έχει συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία πως μπορεί να χαράζει πολιτική στρατηγική;

Στη συμφωνία για τον διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας η συζήτηση είναι ακόμα ανοιχτή. Προσπαθούν να προσάψουν στον Αρχιεπίσκοπο πολιτικές βλέψεις. Έλεος…

Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση και τη διαβούλευση σε όσα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά. Η Πολιτεία νομοθετεί.Και εκεί το κάθε κόμμα θα έχει τη δική του ευθύνη, μεταξύ αυτών και το ΚΙΝΑΛ που το παίζει «μάγκας». Λέει ότι θα οδηγήσουμε στην ανεργία 10.000 παπάδες. Χρειάζεται λίγος σεβασμός. Είναι μια συμφωνία. Δεν υπάρχει νικητής. Κάποιοι θέλουν να δούν αίμα μέσα στην αρένα.

Στην αρχή η ΝΔ  είπε ότι είναι καλή η συμφωνία. Μόλις έπιασαν όμως από τα αυτιά οι ακραίοι, όπως ο κύριος Γεωργιάδης, ο κύριος Βορίδης και προσφάτως και ο κύριος Κυρανάκη, τότε άλλαξε γνώμη.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα