Ζαχαριάδης: Όσοι επενδύουν στη χώρα πρέπει να καταλάβουν ότι προέχει η προστασία εργαζόμενων και περιβάλλοντος

Ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο, αναφέρθηκε στις εκβιαστικές πρακτικές της εταιρίας «El Dorado Gold». Αναφέρθηκε στην επικοινωνιακή φούσκα – που θα σκάσει – μετά την ανακοίνωση για τη διακοπή των μεταλλευτικών εργασιών στη Χαλκιδική και στο πως κινείται η αντιπολίτευση και τα MME που την απαρτίζουν. Αλλά τόνισε πως δεν υπάρχει στη λογική της κυβέρνησης καμιά πιθανότητα να αντιπαρατεθεί με την οποιαδήποτε επιχείρηση.

«Εμείς είμαστε πολιτικά πρόσωπα και ασχολούμαστε με την πολιτική και τους θεσμούς. Οι επιχειρηματίες πρέπει να ασχολούνται με το επιχειρείν», εξήγησε. Και τόνισε πως η όποια σχέση μας πρέπει να είναι το πως η πολιτεία θα πρέπει να φτιάξει τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να διευκολύνεται το επιχειρείν. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται με όρους προστασίας του περιβάλλοντος και των εργαζόμενων, με λιγότερη γραφειοκρατία.

Ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε μεταξύ άλλων πως όσοι θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα θα πρέπει να ξέρουν ότι επενδύουν σε μια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιχειρούν στην Ευρωζώνη όχι στην υποσαχάρια Αφρική, ούτε στη νοτιονατολική Κίνα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα