Ζαχαριάδης: Φεύγουμε από τη στραγγαλιστική επιτροπεία!

Το αναπτυξιακό σχέδιο θα συμβολίσει τη μετάβαση από τη περίοδο της μνημονιακής βαρβαρότητας στην επόμενη μέρα τόνισε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στην ΕΡΤ ενώ αναφέρθηκε στα ζητήματα της οικονομίας, τα εθνικά θέματα και τον εθνικό στόχο της εξόδου από τα μνημόνια.

Μιλώντας για το τι θα συμβεί μετά τη λήξη του μνημονίου ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι «φεύγουμε από τη στραγγαλιστική επιτροπεία και πάμε σε μια εποπτεία που σιγά σιγά θα ομαλοποιείται και θα ισχύει ότι και για όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με υψηλό χρέος για την Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία κ.α.». «Μεγάλο εθνικό στοίχημα είναι να βγει η χώρα από τα μνημόνια» σημείωσε προσθέτοντας  ότι όταν συμβεί αυτό από την επόμενη μέρα θα συζητήσουμε την εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων μέτρων.

Ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι το ΔΝΤ έχει μόνιμα πεσιμιστικές προβλέψεις που δεν επαληθεύονται. Η εκτίμηση είναι ότι θα περάσουμε πολύ πάνω από τον πήχη και δεν υπάρχουν τα εφιαλτικά σενάρια που προαναγγέλλονταν τους προηγούμενους μήνες αλλά μπαίνουμε σε μια νέα πραγματικότητα.

Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να αντικατασταθεί από έναν μικρότερο και αναλογικότερο φόρο. Η αποτύπωση πρέπει να γίνεται στις αντικειμενικές του 2016 – 2018 στη σημερινή δηλαδή κατάσταση και όχι στο 2007. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν μικρές, ή μεγαλύτερες μετατοπίσεις».

Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν ως αντίβαρο στα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί όπως επίσης και η αναπτυξιακή ατζέντα, δηλαδή τι μπορούμε ως χώρα να παράγουμε ώστε να το διανείμουμε στους πιο αδύναμους για να ξαλαφρώσουμε τη βαριά και άδικη φορολογία για κάποια εισοδήματα είπε ο κ. Ζαχαριάδης προσθέτοντας ότι «το αναπτυξιακό πρόγραμμα θα συμβολίσει τη μετάβαση από μια περίοδο οικονομικής σκληρότητας και βαρβαρότητας, τα χρόνια των μνημονίων στην επόμενη μέρα στο φόντο της ανάπτυξης και της ανακούφισης».

avgi.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα