Ζαχαριάδης προς Φίλη: Την κυβέρνηση νομιμοποιεί η Βουλή και τους βουλευτές οι πολίτες

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο συμπαγής και πιο ενωμένη από ποτέ, δήλωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης απαντώντας μέσω τηλεοπτικής εκπομπής στις σχετικές δηλώσεις του Νίκου Φίλη.

«Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να βγει η χώρα από την κρίση. Αυτό το σχέδιο υπηρετείται μόνο από την επιτυχία του plan A, τις πολιτικές συμμαχίες και την αναλυτική διαπραγμάτευση με λογικά επιχειρήματα», δήλωσε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Kontra News».

Σε ερώτηση για τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας, απάντησε:

«Δεν υπάρχει γκρίνια, έχουμε αγωνία που πηγάζει από την αίσθηση ευθύνης για να πετύχει η χώρα. Συζητάμε ανοικτά όλες τις απόψεις και τις ανησυχίες. Βεβαίως, θα μου πείτε κάτι που ακούγεται ως ψίθυρος σε μια συζήτηση με μεγάφωνο και ενισχυτή μπορεί να παρουσιασθεί ως κραυγή, είναι όμως ψίθυρος. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα είναι πιο συμπαγής και πιο ενωμένη από ποτέ. Αλλωστε, όλοι όσοι ποντάρουν στην κατάρρευση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας εκ των έσω, διαψεύσθηκαν από την ίδια την πραγματικότητα, όλοι συνειδητοποιούμε ότι η μάχη είναι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και όχι στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

«Τη νομιμοποιητική βάση της κυβέρνησης τη δίνει η Βουλή και των βουλευτών οι πολίτες, έτσι λειτουργεί η δημοκρατία. Η κυβέρνηση έχει εντολή τετραετίας, μπορεί και πρέπει να την εξαντλήσει. Έχει μπροστά της την ευθύνη να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της χώρας και πρέπει με συνοχή και απόλυτη στοχοπροσήλωση να προχωρήσει. Η συμμαχία μας με τον κ. Καμμένο δεν σημαίνει ιδεολογική ταύτιση, ούτε σύγκλιση. Οι διαφορές μας είναι δεδομένες και σαφείς».

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό, μετά και την ερώτηση που κατέθεσαν για το θέμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: «Ψηφίσαμε στο Κοινοβούλιο τη σύμβαση για την αξιοποίηση του Ελληνικού, αυτή η σύμβαση σε σχέση με αυτό το οποίο είχε φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε σημαντικές βελτιώσεις αναφορικά με τους όρους δόμησης, το περιβάλλον, τα ανταποδοτικά οφέλη των παρακείμενων Δήμων και την ένταξη της επένδυσης στον ευρύτερο χωροταξικό ιστό της Αττικής. Υποστηρίζουμε την επένδυση και θέλουμε να προχωρήσει, δεν κάνουμε κλεφτοπόλεμο σε αυτά τα οποία ψηφίσαμε, είμαι σαφής και απόλυτος σε αυτό».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα