Ζαχαριάδης: Οι πολιτικές συγκρούσεις να διεξάγονται απευθείας και όχι μέσω της Δικαιοσύνης

«Μόνο εκλογές δεν ζήτησαν» σχολίασε για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών που «έκανε συνδικαλισμό» και ξεπέρασε σε θέσεις και τον πιο «αντιΣΥΡΙΖΑ» ψηφοφόρο, ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης μιλώντας Στο Κόκκινο.

«Αυτοί οι τόσο συγκρουσιακοί τόνοι τα τελευταία 24ωρα κάνουν κακό και στο πολιτικό σύστημα και στη Δημοκρατία και δημιουργούν εικόνα αποσάθρωσης και ελλείμματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους δημοκρατικούς θεσμούς», είπε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει βούληση να “μπει στα πόδια” της δικαστικής εξουσίας … αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το πολιτικό σύστημα, κόμματα, βουλευτές και πολίτες να στερούνται του δημόσιου λόγου. Το δικαίωμα να ασκεί κάποιος κριτική σε απόφαση της Δικαιοσύνης δεν σημαίνει ότι της κάνει πόλεμο, αλλιώς θα είχαμε τέτοιο πόλεμο σε όλες τις δυτικές, φιλελεύθερες δημοκρατίες», σημείωσε.

«Στον αντίποδα», όπως είπε, διάβασε «με μεγάλη θλίψη την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών, του συνδικαλιστικού οργάνου, που πολιτικολογούσε υπερβολικά και σε ορισμένα σημεία έκανε και συνδικαλισμό. Το να λες π.χ. ότι η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί όπως η τουρκική και η πολωνική … είναι ισοπεδωτικό, άδικο, δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα … ακόμη και ο πιο αντιΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρος δεν συμφωνεί με την άποψη ότι η κυβέρνηση Τσίπρα είναι σαν την κυβέρνηση Ερντογάν … αυτά πρέπει να τα εκλογικεύσουμε».

«Οι δικαστές πρέπει να είναι στο χώρο και το θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης, που τους έχει ανατεθεί στη Δημοκρατία … οι πολιτικοί να είναι στα πολιτικά … ούτε οι πολιτικοί να αναπαριστούν τους δικαστές στα ΜΜΕ … ούτε οι δικαστές να εμπλέκονται στα πολιτικά πράγματα … αυτή η κατάσταση δεν βοηθάει να πάμε προς τα μπρος», συνέχισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικά για την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε την δυσάρεστη εντύπωση που προκάλεσε «η αναφορά στο ποσοστό αποδοχής της εκτελεστικής εξουσίας … με έναν τρόπο, μόνο εκλογές δεν ζήτησαν … δεν μπορώ να φανταστώ πού πηγαίνουν τα πράγματα, έχοντας μία διαρκή αντιπαράθεση της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική».

Η αξιωματική αντιπολίτευση, κατά τον ίδιο, «προσπαθεί επικοινωνιακά να επωφεληθεί από διάφορες ρωγμές ή συγκρούσεις … αλλά για να απαντήσουμε εάν η Δημοκρατία βρίσκεται σε καλό ή τραχύ δρόμο, θα πρέπει η ΝΔ να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν χτες από την κυβερνητική πλευρά και να μην εμπλέκει τη Δικαιοσύνη … μία πολιτική σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ θα πρέπει να διεξάγεται απευθείας και όχι μέσα από τη Δικαιοσύνη. Αυτό δεν κάνει καλό στη Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να μην λειτουργεί η ΝΔ με αυτό τον τρόπο, αν θέλει να πει κάτι για την κυβέρνηση, τον ΣΥΡΙΖΑ … να το πει ευθέως».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα