Ζαχαριάδης: Καμία τρίπλα και κανένας τακτικισμός

Kαμία τρίπλα και τακτικισμός από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Στηρίζουμε τις θέσεις μας” δήλωσε στον News 24/7 στους 88,6 ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. “Η πρότασή μας προβλέπει αποσύνδεση της προεδρικής εκλογής από τις κάλπες και απλή αναλογική” είπε, κατηγορώντας τη ΝΔ για fake news.

“Θέλουμε κύκλους τετραετίας με κυβερνήσεις συνεργασίας” πρόσθεσε, κανοντας λόγο για αναβαθμιση της πολιτικής ζωής και λέγοντας ότι και η μείζονα και η ελάσσονα αντιπολίτευση δεν είναι έτοιμη για μια τέτοια αλλαγη, καταλογίζοντας τους νευρικότητα.

Χαρακτήρισε μέγιστο λάθος της αντιπολίτευσης την εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και παρέπεψε στους συνταγματολόγους που είναι αρμόδιοι για τέτοιου είδους θέματα.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία με την Εκκλησία, χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι “προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το θέμα με διάλογο και συναίνεση” και τόνισε ότι χρειάζεται αλλαγή και μεταρρύθμιση στο στάτους των σχέσων των δύο πλευρών.

“Συμφωνία συναίνεσης σε επίπεδο διεθνούς πολιτικής” χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ζαχαριάδης αναφέροντας χαρακτηριστικά πως “Δεν μπορούσανμε να συναινέσουμε με φωνές που θέλανε και το 2019 η Ελλάδα να κρύβει το κεφάλι στην άμμο”.

Αναφερόμενος στις εκλογές υπογράμμισε πως “ο πρωθυπουργός έχει μιλήσει για εκλογές μόνο τον Οκτώβριο του 2019 και τίποτα άλλο”, ενώ σχολίασε σκωπτικά τα περί σικέ κυβερνητικού διαζυγίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που καταλόγιζε η ΝΔ, όταν ρωτήθηκε για τη στάση του Πάνου Καμμένου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα