Ζαχαριάδης: Η λασπουριά και η συκοφάντηση δεν είναι υπερβολή Γεωργιάδη, είναι στρατηγική Μητσοτάκη

Τα ψέματα με το πλοιάριο της Ύδρας και το «μισό υπουργικό συμβούλιο» που δήθεν ήταν επάνω, για τα ταξίδια Τσίπρα στην… Disneyland, οι εξαλλοσύνες σε Βουλή και δημόσιο λόγο, δεν είναι υπερβολές του Άδωνι Γεωργιάδη, αλλά στρατηγική του κ. Μητσοτάκη, είπε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

«Πολλά μπορεί κανείς για την οικονομία και την ασκούμενη πολιτική, αλλά στον πυρήνα των αξιών του κ. Μητσοτάκη είναι η αναφορά στις κοινωνικές ανισότητες και την ανθρώπινη φύση», είπε ο κ. Ζαχαριάδης. «Είναι μία σκληρή αντίληψη του ίδιου και του ηγετικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας. Δεν έχει αντιληφθεί ότι βρίσκεται στον ευρωπαϊκό χώρο, όπου ο θεμέλιος λίθος της πολιτικής παράδοσης, από την γαλλική επανάσταση, είναι και στο σύνθημα και στο περιεχόμενο η προσπάθεια για ελευθερία, ισότητα, αδερφότητα, δηλαδή για αλληλεγγύη».

«Ο κ. Μητσοτάκης μέσα από την προσωπική του διαδρομή, έχοντας την τύχη να είναι γόνος μίας οικογένειας βουλευτών, πολιτικών, υπουργών και πρωθυπουργών, αντιλαμβάνεται τον εαυτό του είτε ως γαλαζοαίματο, είτε ως «πορφυρογέννητο», δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί να είναι πολιτικός στόχος η άμβλυνση, μείωση, ακόμη και η άρση των ανισοτήτων», όπως είπε.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε επίσης το γεγονός ότι «αγκάλιασε πλήρως τον κ. Γεωργιάδη … εκτός από κάποιες «υφολογικές» διαφοροποιήσεις … τυγχάνει να φωνάζει, αλλά δεν τα παραλέει, γιατί αυτά που λέει είναι η γραμμή της ΝΔ, αυτό μας είπε, και ότι είναι δική του επιλογή», συνέχισε ο κ. Ζαχαριάδης.

«Όλη αυτή η λασπουριά και η συκοφάντηση δεν είναι μία υπερβολή Γεωργιάδη, είναι η στρατηγική του Κ. Μητσοτάκη», τόνισε.

«Τα ψέματα με το πλοιάριο της Ϋδρας και το «μισό υπουργικό συμβούλιο» που δήθεν ήταν επάνω, ήταν κατασκευές του ίδιου του κ. Μητσοτάκη. Τα ψέματα ότι ο Τσίπρας είχε πάρει το αεροπλάνο και πήγε με τα παιδιά του στη Disneyland στο Παρίσι, ήταν και αυτό κατασκευή και υπό την κάλυψη του κ. Μητσοτάκη. Το στυλ και το ύφος της αντιπολίτευσης στη δεύτερη αξιολόγηση, που έλεγε «να φύγει ο Τσίπρας, είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, να μείνει ανοιχτή η αξιολόγηση, να γίνουν εκλογές, να έρθουμε στα πράγματα και βλέπουμε», ήταν και αυτό υπό την καθοδήγηση του κ. Μητσοτάκη».

«Μία σειρά άλλων ζητημάτων, οι εξαλλοσύνες στο Κοινοβούλιο, στο δημόσιο λόγο, δείχνουν καθαρά ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι μία πιο ακραία εκδοχή της ΝΔ, αλλά η κεντρική εκδοχή, του κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα