Ζαχαριάδης: Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα σταθερά μεταμνημονιακά της βήματα

Για «αφήγημα τριετίας» έκανε λόγο μιλώντας στοΚόκκινο Θεσσαλονίκης ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης όσον αφορά τις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για την πορεία της οικονομίας.

Όπως τόνισε, «αφού δεν τους βγήκε να ενεργοποιηθούν οι κόφτες, να μην κλείσουν οι αξιολογήσεις, να μπούμε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, να καταρρεύσουμε λόγω της πίεσης της διαπραγμάτευσης, τώρα αξιοποιούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κερδοσκοπικά παιχνίδια και πιέσεις που είναι υπαρκτές στο χρηματιστήριο προκειμένου να δικαιολογήσουν τα αδιέξοδα των επιλογών τους και της πολιτικής τους».

«Η πραγματική κατάσταση είναι ότι η Ελλάδα κάνει τα πρώτα σταθερά μεταμνημονιακά της βήματα», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης, προσθέτοντας σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα πως «οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με επιτυχία και χθες ο οίκος Fitch τις αναβάθμισε. Ταυτόχρονα με αυτήν την εξέλιξη βλέπουμε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το οποίο πάντα κάνει τις πιο στενές προβλέψεις αναφορικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας να αναθεωρεί επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάκαμψη στην Ελλάδα». «Όλα αυτά δεν συνιστούν σε καμία περίπτωση ένα παζλ καταστροφής», σχολίασε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχέση με το θέμα των συντάξεων, ο κ. Ζαχαριάδης υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση δίνει μία μάχη να ακυρωθεί ο στραγγαλιστικός νόμος που υποχρεώθηκε να ψηφίσει για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης». Έκανε δε λόγο για πλήρη υποκρισία «από την άλλη πλευρά του πολιτικού συστήματος, της ιδεολογικοπολιτικής όχθης του ποταμού», σημειώνοντας πως «και πράγματα κάνουν άκαιρα- την ώρα που διαπραγματεύεσαι για το χρέος δεν είναι η σωστή στιγμή να ανασηκώσεις το ζήτημα των συντάξεων», αναφερόμενος στην τροπολογία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τις συντάξεις.

«Και αφού ρυθμίσεις το χρέος και πας να λύσεις και το άλλο ζήτημα (…) τότε αναδεικνύονται τα τεχνοκρατικού χαρακτήρα επιχειρήματα», συνέχισε. «Δεν ακούν όλοι αυτοί οι περισπούδαστοι τεχνοκράτες τον κ. Σεντένο που από όσο ξέρω δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ που λέει δεν συντρέχει ούτε δημοσιονομικός ούτε διαρθρωτικός λόγος προκειμένου να γίνει η περικοπή των συντάξεων; Δεν μπορούν να αποδεχτούν όχι τη γραμμή του Τσίπρα και του Τσακαλώτου αλλά τη γραμμή του Σεντένο σαν μία εθνική γραμμή διεκδίκησης αυτή τη στιγμή για το καλό των συνταξιούχων και το καλό της ελληνικής οικονομίας; Νομίζω ότι η αντιπολιτευτική τους μιζέρια τους έχει εγκλωβίσει σε αυτό το πλαίσιο», τόνισε επίσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα