Ζαχαριάδης: Δεν μπορεί να μιλά για καρέκλες η δυναστεία των Μητσοτάκηδων!

«Η πολιτική απόφαση για τη συμφωνία με τους δανειστές είναι δεδομένη. Δεν πρόκειται να νομοθετήσουμε κάτι που θα είναι απέναντι στη συνταγματική τάξη της χώρας. Θα γίνουν σεβαστές και θα ενσωματωθούν οι ενστάσεις των δικαστών για να προχωρήσουμε χωρίς να παραβιάσουμε τη γνωμοδότηση». Αυτό τόνισε στον Flash 96, και στην εκπομπή του Πάνου Κολιοπάνου και της Νικόλ Λειβαδάρη, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, κληθείς να σχολιάσει τη γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε ότι είναι αντίθετες με το σύνταγμα και το πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων, που συμφώνησαν κυβέρνηση και δανειστές.

«Εμείς είμαστε η εκτελεστική εξουσία, δεν θα υποκαταστήσουμε τη δικαστική- δεν θα νομοθετήσουμε κάτι αντισυνταγματικό- ούτε θα κρυφτούμε πίσω από την απόφαση», πρόσθεσε ο κ.Ζαχαριάδης.

«Δεν μπορεί να μιλάει για καρέκλες η δυναστεία των Μητσοτάκηδων», το σχόλιο του ιδίου, στην επίθεση του προέδρου της ΝΔ, ο οποίος υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει τα πάντα για να διατηρήσει την εξουσία.

«Ο κ.Μητσοτάκης θέλει να χρωματίσει με το δικό του τρόπο τη συμφωνία, προσπαθώντας να πείσει ότι καταστροφή γιατί είναι σε αμηχανία», τόνισε ο κ.Ζαχαριάδης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα