Ζαχαριάδης για τις πλημμύρες: Είμαι υπέρ στο να έχουμε εξατομίκευση της ευθύνης

“Είμαι υπέρ του να έχουμε εξατομίκευση της ευθύνης, όχι μόνο την ώρα που γίνεται η πλημμύρα και η καταστροφή, αλλά και την επόμενη μέρα που θα χαμηλώσουν τα φώτα της δημοσιότητας” είπε μεταξύ άλλων ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Τα έργα έχουν ανακοινωθεί σε ΦΕΚ από εκεί και πέρα υπάρχει μία σειρά γραφειοκρατικών κωλυμάτων τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Υπάρχουν διαδικασίες αναφορικά με τον νόμο που δεν μπορεί να παραβιάσει ο οποιοσδήποτε έχει την πολιτική βούληση. Δεν είναι μόνο η περιοχή στην Μάνδρα, ας δούμε όλο το Λεκανοπέδιο σε τι κατάσταση βρίσκεται και ποιες ενέργειες έχουν γίνει” σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης και πρόσθεσε:

“Ασφαλώς χρειάζεται να γκρεμίσουμε, χρειάζεται να καθαρίσουμε τα ρέματα και να ανοίξουμε είτε φυσικές είτε τεχνητές οδούς για να φεύγουν τα ύδατα από την πρωτεύουσα στη θάλασσα, χωρίς να παρασέρνουν ανθρώπινες ζωές και ανθρώπινες περιουσίες”.

Στο ερώτημα εάν μπορεί ένα τμήμα του πλεονάσματος να μετακινηθεί προς τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό και την αποζημίωση των πληγέντων, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μεταξύ άλλων ότι “οι πόροι για να καλυφτούν αυτές οι ανάγκες υπάρχουν, δεν αντιμετωπίζουμε έλλειμμα πόρων… Πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας, ότι όταν κάνουμε αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, κάνουμε και για τις περιοχές που καταστράφηκαν αλλά κάνουμε και για όλη τη χώρα. Εδώ χρειάζεται μία διαρκής πορεία αναβάθμισης των υποδομών και αυτών των έργων, ώστε η χώρα τα επόμενα χρόνια να είναι σε όλα τα επίπεδα θωρακισμένη”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα