Ζαχαριάδης: Ακραία και μειοψηφική η εθνικιστική αντίληψη

Φθηνό και πρόχειρο αντιπερισπασμό καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία ο Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Αυγενάκη στον news247 στους 88,6 περί κυβέρνησης σκανδάλων.

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο επίσης στο σταθμό μας για επικοινωνιακή φούσκα καθώς -όπως είπε- δεν βγήκε στην αξιωματική αντιπολίτευση η καταστροφολογία στην οικονομία, φέρνοντας ως παράδειγμα το θέμα των συντάξεων.

Επέρριψε ευθύνες στο Μοσχάτο για ακραία ρητορική σε εθνικά θέματα, απαντώντας σε ερώτηση για τις καταλήψεις σχολείων από ακροδεξιούς.

Για τις καταλήψεις σχολείων από ακροδεξιούς είπε: “Είναι πολιτικά αναμενόμενο από τη σπορά του πολιτικού λόγου των τελευταίων μηνών, με φόντο το Μακεδονικό και τον Κατσίφα. Τεράστια η ευθύνη των δυνάμεων που αυτοπροσδιορίζονται μετριοπαθείς και σοβαρές για αυτή την έξαρση του ακραίου εθνικιστικού ρεύματος. Είναι ακραία μειοψηφική ωστόσο αυτή η αντίληψη, παρά την τρίτη θέση της Χρυσής Αυγής σε πολλές δημοσκοπήσεις. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να απομονώσουμε και να περιορίσουμε αυτές τις φωνές. Ολες οι δημοκρατικές δυνάμεις ανεξαρτήτως προέλευσης πρέπει να χτυπήσουμε τον εθνικισμό”.

Για τις δηλώσεις Αυγενάκη: “Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρέπει να υιοθετεί την ακραία ρητορική όπως έκανε με τα εθνικά θέματα. Είμαστε απέναντι στην ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας”.

Για τις επόμενες εκλογές: Κυβέρνηση βγάζουν οι εκλογές, όχι οι δημοσκοπήσεις. Ντέρμπι θα είναι οι επόμενες εκλογές, με σκληρή μάχη”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα