Ζαν Μαρκ Ερό:Συγκεχυμένη και ανησυχητική η στάση των ΗΠΑ στο Μεσανατολικό

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν Μαρκ Ερό έκρινε ότι η θέση των ΗΠΑ στην ισραηλινοπαλαιστινιακή διένεξη παραμένει «πολύ συγκεχυμένη και ανησυχητική», μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό τουΡεξ Τίλερσον στο πλαίσιο της συνόδου των ΥΠΕΞ της G20 στη Βόνη και στον απόηχο των δηλώσεων του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που κράτησε αποστάσεις από τη μέχρι πρότινος δέσμευση της Ουάσιγκτον για μια λύση δύο κρατών.

«Θέλησα να του υπενθυμίσω μετά τη συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του (Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν) Νετανιάχου ότι για τη Γαλλία δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την προοπτική των δύο Κρατών. Η άλλη επιλογή (σ.σ. χωρίς την επιλογή των δύο Κρατών) στην οποία αναφέρθηκε ο Τίλερσον δεν είναι ρεαλιστική, δίκαιη ή ισορροπημένη» υπογράμμισε ο Ερό, κάνοντας λόγο για μια «πολύ συγκεχυμένη και ανησυχητική» θέση.

Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας δεν διευκρίνισε, ωστόσο, ποια άλλη επιλογή πρότεινε ο Τίλερσον. Αναφορικά με το θέμα της Ρωσίας ο Ερό τόνισε ότι είναι ευτυχής καθώς άκουσε τον Αμερικανό ομόλογό του να λέει ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση θα αρθούν μονάχα όταν καταγραφεί πρόοδος στην εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ για τον τερματισμό των συγκρούσεων στην ανατολική Ουκρανία.

«Θεωρώ ότι υπήρξε λίγο περισσότερο ακριβής ακόμα κι αν έκρινα ότι στο Μεσανατολικό ήταν πολύ συγκεχυμένος και ανησυχητικός» είπε ο Ζαν Μαρκ Ερό σε δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα