Ζάεφ: Oι συνταγματικές αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου

Μέχρι το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου του 2019 θα έχουν ολοκληρωθεί οι συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ – οι οποίες ψηφίστηκαν πρόσφατα από το κοινοβούλιο της χώρας και απορρέουν από την Συμφωνία των Πρεσπών – δήλωσε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΜΙΑ.

Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας, η κυβέρνηση της πΓΔΜ θα έχει καταθέσει στη Βουλή τα σχέδια των τροπολογιών του Συντάγματος, όπου θα συμπεριληφθούν και κάποιες από τις προτάσεις των οκτώ αυτών βουλευτών της αντιπολίτευσης, οι οποίοι στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στη Βουλή τοποθετήθηκαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης για έναρξη της διαδικασίας τροποποίησης του Συντάγματος, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι «οι όροι για τα χρονοδιαγράμματα είναι προσδιορισμένοι με σαφήνεια και οι συζητήσεις γίνονται μέσα στο χρονοδιάγραμμα».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ «εάν υιοθετήσουμε τις συνταγματικές αλλαγές στην κυβερνητική συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου και τις προωθήσουμε στη Βουλή, τότε η συνεδρίαση θα μπορούσε να προγραμματιστεί σε διάστημα 30 ημερών».

Οι δηλώσεις ακολουθούν την είδηση της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία της χώρας κατά του προέδρου της ΠΓΔΜ, για τη μη υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επίσης, ο Ζάεφ δήλωσε ότι έχει τακτική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ότι κανείς από τους δύο δεν βλέπει παράταση των διαδικασιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα