Ζάεφ: Ο Τσίπρας μού δήλωσε ότι παραμένει απόλυτα προσηλωμένος στο πνεύμα των Πρεσπών

Την απόλυτη προσήλωσή του στο πνεύμα της Συνθήκης των Πρεσπών τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, και υπό τη νέα του ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών στον πρωθυπουργό της πΓΔΜ, στην τηλεφωνική τους συνομιλία την Τετάρτη, όπως ανέφερε την Πέμπτη ο Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην πόλη Στρούμιτσα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας τόνισε ότι “μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είμαστε προσηλωμένοι στην προοπτική των Βαλκανίων του 21ου αιώνα, μιας περιοχής φιλίας, συνεργασίας, οικονομικής ανάπτυξης και ευτυχέστερων πολιτών”, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της πΓΔΜ, MIA.

“Είμαι ευχαριστημένος από την απόλυτη προσήλωση της Ελλάδας στη συμφωνία. Έχω την ελπίδα ότι το κοινοβούλιο (σ.σ. της πΓΔΜ) θα βρει αύριο τη δύναμη, ότι οι βουλευτές θα δείξουν θάρρος, γιατί εκπροσωπούν πρώτα τους πολίτες και μετά το εκάστοτε κόμμα τους. Ελπίζω να αδράξουν την ιστορική αυτή ευκαιρία και να δώσουν την ψήφο τους για να ανοίξει η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης”, είπε ο κ. Ζάεφ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα