Ε. Καϊλή προς Κομισιόν: Ισχύει και για ποιους η Συνθήκη Σένγκεν;

H Ελλάδα έρχεται αντιμέτωπη με πρακτικές καθόλα αντίθετες με το πνεύμα των ευρωπαϊκών συνθηκών και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, επισημαίνει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, για το θέμα των αυστηρών ελέγχων που υφίστανται εσχάτως οι Έλληνες επιβάτες στα αεροδρόμια της Γερμανίας και του Βελγίου και ρωτά γι’ αυτό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή: «Ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά για τους Ευρωπαίους πολίτες; Γίνεται κάποιοι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Ισχύει η Συνθήκη Σένγκεν και για ποιους;».

«Με βάση, δε, την απάντηση της Γερμανίας στο σχετικό διάβημα της χώρας μας, η κυβέρνηση κατηγορείται και σιωπά, για ελλιπή έλεγχο των μεταναστών και των προσφύγων που καταφθάνουν σε ελληνικό έδαφος» αναφέρει η κ. Καϊλή και υπενθυμίζει «τη δυσχερέστατη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι τοπικές κοινωνίες των νησιωτικών, κυρίως, περιοχών που “δέχονται” το μεγαλύτερο κύμα εισροών μεταναστών και προσφύγων».

Όπως τονίζει η ευρωβουλευτής, «την ίδια μεταχείριση και συμπεριφορά που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες, αντιμετωπίζουν κι όσοι ταξιδεύουν από και προς την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα σοβαρό πλήγμα για τον τουρισμό και την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Σε αυτό το πλαίσιο:

 1) Η ΕΕ και η Επιτροπή ερωτώνται πώς επιτρέπουν να υφίστανται διακριτική μεταχείριση και συμπεριφορά πολίτες κράτους-μέλους, εντός, μάλιστα, Συνθήκης Σένγκεν; 2) Εν τέλει, ποιο το «δίχτυ προστασίας» που προσφέρεται από την ΕΕ σε μονομερείς αποφάσεις κρατών-μελών έναντι άλλων;

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα