Ε.Ε. και ΗΠΑ στηρίζουν τη Μαδρίτη στη κρίση με την Καταλωνία

Η απόφαση του καταλανικού κοινοβουλίου να κηρύξει την ανεξαρτησία της Καταλωνίας «δεν αλλάζει τίποτα», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντ. Τουσκ, ενώ σημείωσε ότι η Ε.Ε. θα διαπραγματεύεται μόνο με την κεντρική κυβέρνηση στη Μαδρίτη.

«Για την Ε.Ε. τίποτα δεν αλλάζει. Η Ισπανία παραμένει ο μόνος μας συνομιλητής», έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Ουδέν σχόλιον» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι δεν έχει κανένα νέο σχόλιο για την Καταλωνία μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της περιφέρειας να κηρύξει την ανεξαρτησία από την Ισπανία. «Δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε σε ό,τι είπαμε στην (καθιερωμένη) μεσημεριανή ενημέρωση των δημοσιογράφων», δήλωσε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Στη συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος παρέπεμψε τους δημοσιογράφους σε παλαιότερα σχόλια του προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει πει κατ΄επανάληψη πως η αντιπαράθεση για την ανεξαρτησία της Καταλωνίας είναι εσωτερικό θέμα της Ισπανίας.

ΗΠΑ: «Αναπόσπαστο κομμάτι της Ισπανίας η Καταλωνία»

Η αμερικανική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα ότι στηρίζει την «ενότητα» της Ισπανίας, μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας από το κοινοβούλιο της Καταλωνίας, όπως επισημαίνεται σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. «Η Καταλωνία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της Ισπανίας και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τα συνταγματικά μέτρα που λαμβάνει η ισπανική κυβέρνηση με στόχο να κρατήσει την Ισπανία ισχυρή και ενωμένη» τονίζει στο δελτίο τύπου η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Χέδερ Νάουερτ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα