Ε. Βενιζέλος: Το κόστος που πληρώνει η χώρα είναι πάρα πολύ μεγάλο

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

Το κόστος που πληρώνει η χώρα για αυτά τα δυόμιση χρόνια, για τις ιδεοληψίες, τα λάθη, τις εμμονές και τους τυχοδιωκτισμούς, είναι πάρα πολύ μεγάλο, εισερχόμενος στην εκδήλωση με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του «Μύθοι και Αλήθειες για το Δημόσιο Χρέος. 2012-2017» (εκδ. Επίκεντρο) με τον Γιώργο Προβόπουλο και τον Γκίκα Χαρδούβελη, ενώ συμπλήρωσε πως «τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν υπάρχει καμιά συμφωνία».

Ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup πρόσθεσε:

«Έχουμε δεσμευτεί σε υπέρμετρα δημοσιονομικά μέτρα μέχρι το 2022, σε ένα πάρα πολύ υψηλό δυσβάσταχτο πρωτογενές πλεόνασμα, πριν βρούμε το νέο σχήμα για το χρέος, μέσω του οποίου θα έπρεπε να έχουμε λιγότερα βάρη και πρωτογενές πλεόνασμα για να βασταχθεί η πραγματική οικονομία, για να έχουμε ανάπτυξη, για να δώσουμε έμφαση στο ΑΕΠ, στον παρονομαστή του κλάσματος.

Πρόκειται για τη μεγάλη αντίφαση, για το μεγάλο πρωθύστερο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δυστυχώς η κυβέρνηση, ούτε σεβάστηκε, ούτε κατάλαβε τι έχει γίνει το 2012 και τώρα ζητά το μικρό συμπλήρωμα του 2012, που το είχαμε και το χάσαμε, και μακάρι, το εύχομαι, να το ξαναβρούμε».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα