Ε. Βενιζέλος: Έχουμε ήδη αποδεχτεί Μνημόνιο 4 στο διηνεκές με μέτρα και όρους

Στη διαπίστωση ότι ήδη η Ελλάδα (θέλοντας και μη) έχει αποδεχτεί Μνημόνιο 4 στο διηνεκές με μέτρα και όρους αλλά δίχως να έχει γίνει γνωστό αν θα λάβουμε ευνοϊκό δάνειο, προχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Από το μνημόνιο 3 πήγε στο Μνημόνιο plus και δυστυχώς ήδη έχουμε αποδεχτεί μνημόνιο 4 στο διηνεκές με μέτρα με όρους, χωρίς να ξέρουμε αν θα υπάρξει περαιτέρω δανεισμός με όρους καλύτερους από της αγοράς», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και με αφορμή της παροχές Τσίπρα έκανε λόγο για «τεχνάσματα μεροδούλι-μεροφάι».

«Δεν τολμάτε να τις διανοηθείτε τις εκλογές, αφού η συγκολλητική σας αξία είναι η εξουσία», προσέθεσε ο κ. Βενιζέλος ενώ σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Eurogoroup για το χρέος είπε ότι «οι εταίροι μας σας δουλεύουν ψιλό γαζί». Μάλιστα, χαρακτήρισε την απόφαση ως «επιτομή του προβλήματος»! Ειδικότερα, όπως εξήγησε η κυβέρνηση, πανηγυρίζει ότι έφερε μείωση το 40 δις το 2060, την ώρα που «εμείς φέραμε μείωση το 1 τρις 330 δις, αν προβληθεί το PSI με όρους 2060».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «η μείωση του χρέους είναι ουσιαστικά μηδέν» και συμπλήρωσε ότι ήδη εξαφανίστηκαν τα μακροπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. «Και τελικά ενώ τάχα παίζατε με την σύγκρουση ΔΝΤ – Ε.Ε., χάσαμε και σε σχέση με το χρέος και με την σκληρότητα μέτρων. Δυστυχώς μας δουλεύουν, και στο πρόσωπο της κυβέρνησης σας, δουλεύουν την χώρα», επισήμανε ο «πράσινος» βουλευτής.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε ειδική μνεία στην επαναφορά από τον Β. Σόιμπλε του περίφημου Grexit, λέγοντας τώρα δεν είναι «τζάμπα μαγκιά όπως το πρώτο εξάμηνο του 2015». «Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια νευρική αδύναμη Ευρώπη που έχει εισέλθει σε πολύπλοκο κύκλο με την Ιταλία, τον πολιτικό προσανατολισμό της Γαλλίας κλπ».

Κατηγόρησε, τέλος, το Μέγαρο Μαξίμου για ανικανότητα «διαχείρισης και διαπραγμάτευσης» και έφερε ως παράδειγμα τη… μη αντίδραση της χώρας στις εξαγγελίες ότι θα ξεκινήσει το Δουβλίνο 3 και θα επιστρέφουν οι πρόσφυγες στην χώρα πρώτης αίτησης ασύλου, δηλαδή στην Ελλάδα.

Πηγή:liberal.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα