Εως 97% λιγότερες καρκινογόνες ουσίες στο ηλεκτρονικό τσιγάρο

Έως και 97% λιγότερες καρκινογόνες ουσίες εισπνέει ο χρήστης ενός ηλεκτρονικού τσιγάρου σε σχέση με έναν καπνιστή. Αυτό υποστηρίζει μια νέα κλινική έρευνα, η οποία αυτή τη φορά βασίζεται σε μακροχρόνιες παρατηρήσεις και έρχεται να επιβεβαιώσει σωρεία άλλων που δείχνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα αποτελούν μία σαφέστατα λιγότερο βλαβερή επιλογή για όσους καπνίζουν σε σχέση με το τσιγάρο. Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε την Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2017, στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Annals of Internal Medicine» οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι κατά πολύ λιγότερο τοξικά και σαφώς πιο ασφαλή στη χρήση εν συγκρίσει με το συμβατικό τσιγάρο.

Οι επιστήμονες του οργανισμού ερευνών για τον καρκίνο στη Βρετανία «Cancer Research UK» διαπίστωσαν ότι οι καπνιστές, οι οποίοι αντικατέστησαν τα συμβατικά τσιγάρα με το ηλεκτρονικό ή έκαναν θεραπεία υποκατάστασης της νικοτίνης (NRT) για τουλάχιστον έξι μήνες, είχαν στο σώμα τους πολύ χαμηλότερα (56% έως 97%) επίπεδα τοξικών ουσιών και άλλων χημικών που προκαλούν καρκίνο από ό, τι οι καπνιστές που συνέχισαν τη συνήθειά τους.

Για πρώτη φορά, οι μελετητές ανέλυσαν δείγματα από σάλιο και ούρα από μακροχρόνιους χρήστες ηλεκτρονικών τσιγάρων και από άτομα που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία NRT, καθώς και από καπνιστές, και συνέκριναν τα επίπεδα των χημικών ουσιών στο σώμα τους. Στους πρώην καπνιστές που επέλεξαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ή τη θεραπεία NRT τα επίπεδα τοξικών χημικών ουσιών και καρκινογόνων ουσιών στο σώμα τους μειώθηκαν σημαντικά σε σύγκριση με εκείνα των καπνιστών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα