Εφοδος της αστυνομίας στο γραφείο του Φιγιόν-900.000 είχε εισπράξει η σύζυγός του

Αστυνομικοί μετέβησαν σήμερα στο γαλλικό κοινοβούλιο, στο Παρίσι, προκειμένου να κατασχέσουν έγγραφα που σχετίζονται με την υπόθεση της αργομισθίας της συζύγου του Φρανσουά Φιγιόν, του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

 

Η σύζυγος του υποψηφίου της Δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Φρανσουά Φιγιόν, που θεωρείται ύποπτη για αργομισθία, εισέπραξε συνολικά περισσότερα από 900.000 ευρώ, ως «κοινοβουλευτική βοηθός» και συνεργάτιδα σε ένα λογοτεχνικό περιοδικό, γράφει η εβδομαδιαία εφημερίδα Le Canard Enchaîné στο φύλλο της που θα κυκλοφορήσει αύριο.

Επιπλέον, ο συντηρητικός υποψήφιος πλήρωσε δύο από τα παιδιά του ως κοινοβουλευτικούς βοηθούς με το ποσό των 84.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε η εφημερίδα σήμερα, την ημέρα που οι ερευνητές κατέσχεσαν έγγραφα από την Εθνοσυνέλευση.

Ο Φρανσουά Φιγιόν δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο να του προσάψει κανείς.

Σύμφωνα με πολλές κοινοβουλευτικές πηγές, οι αστυνομικοί ερεύνησαν το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού. Άλλες πηγές προσκείμενες στην έρευνα είπαν όμως ότι επρόκειτο για μια “παράδοση” εγγράφων και όχι για έρευνα στον χώρο.

“Ο Φρανσουά Φιγιόν επιθυμεί να κινηθεί η δικαιοσύνη όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης” είπε ο Ζακόμπ, διαβεβαιώνοντας ότι ο υποψήφιος του κόμματος έχει “την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών”.

Το ζεύγος Φιγιόν ερευνάται από τους Οικονομικούς Εισαγγελείς μετά από ένα δημοσίευμα της σατιρικής εφημερίδας Canard Enchaine που ανέφερε ότι η Πενέλοπι Φιγιόν έλαβε το ποσό των 500.000 ευρώ μέσα σε διάστημα οκτώ ετών, ως κοινοβουλευτική βοηθός αρχικά του συζύγου της και κατόπιν του αναπληρωτή του. Δεν υπάρχουν ωστόσο στοιχεία ότι εμφανιζόταν πραγματικά στην εργασία της.

Ο Φιγιόν και η σύζυγός του κατέθεσαν ξεχωριστά χθες στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα