Εφαρμογή στα κινητά «τσεκάρει» τις πλαστές αποδείξεις

Ο εντοπισμός των ταμειακών μηχανών-μαϊμού, που εκδίδουν πλαστές αποδείξεις είναι μία από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ΑΑΔΕ και επιστρατεύει την τεχνολογία για να βρει λύση.

Στο…. παιχνίδι του ελέγχου των αποδείξεων μπαίνουν λοιπόν και οι πολίτες καθώς θα μπορούν με μια εφαρμογή στο κινητό τους τηλέφωνο, να ελέγχουν αν η απόδειξη που πήραν από το κατάστημα είναι γνήσια ή πλαστή.
Η σχετική πρωτοβουλία σχετίζεται άμεσα με την υπόθεση στο Γαϊδουρονήσι, όπου εφοριακοί παριστάνοντας τους λουόμενους εντόπισαν καντίνες με ταμειακές- μαϊμού.

Στόχος της ηγεσίας του υπουργείο Οικονομικών είναι οι καταναλωτές να δραστηριοποιηθούν και να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή στα κινητά τους, ώστε συμπληρώνοντας σε ειδικά πεδία τα στοιχεία της απόδειξης να γνωρίζουν άμεσα το εάν αν η ταμειακή που εξέδωσε την απόδειξη είναι νόμιμη και δηλωμένη στο υπουργείο Οικονομικών.
Η δυνατότητα αυτή παρέχεται και σήμερα μέσω της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ, αλλά ελάχιστοι τη χρησιμοποιούν καθώς πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία, όχι τόσο άμεση όσο με το application που σχεδιάζεται.

Σε επόμενο στάδιο σχεδιάζεται ο έλεγχος μέσω ειδικών διασταυρώσεων των ροών εσόδων και εισπράξεων με πλαστικό χρήμα. Οι έλεγχοι αυτοί θα διευκολύνουν το έργο των ελεγκτών, οι οποίοι θα μπορούν να βλέπουν για παράδειγμα τον τζίρο που έχει μια επιχείρηση την ημέρα που εμφανίστηκε στο μαγαζί το ελεγκτικό συνεργείο και να κάνουν τις συγκρίσεις με τον τζίρο άλλων ημερών.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα