Ευ.Τσακαλώτος:«H Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης πολύ σύντομα»

Handover ceremony at the Ministry of Finance in Athens, Greece on July 6, 2015. / Παράδοση παραλαβή στο Υπουργείο Οικονομικών στις 6 Ιουλίου 2015.

Την αισιοδοξία του  ότι «πολύ σύντομα» η Ελλάδα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της ΕΚΤ, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg.

Μία τέτοια εξέλιξη, όπως εξήγησε ο Έλληνας υπουργός, θα προλειάνει το έδαφος για την άρση των capital controls και για τη σταδιακή ανάκαμψη της επενδυτικής εμπιστοσύνης.

Ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι τα ελληνικά ομόλογα θα καταστούν επιλέξιμα από την ΕΚΤ μόλις αποπληρωθούν οι δόσεις του Ιουλίου. «Αισθάνομαι σίγουρος ότι τα ελληνικά ομόλογα θα έχουν γίνουν αποδεκτά έως τον Σεπτέμβριο» δήλωσε ενδεικτικά.

Κατά τον ίδιο η συμμετοχή στο QE και η λύση για την ελάφρυνση του χρέους μπορεί να συμβάλουν στο να βγει το Grexit από το τραπέζι. «Τότε θα υπάρξει ένας ευθύς διάδρομος για τους επενδυτές», σημείωσε με νόημα.

Τέλος, ανάφερε πως τρεις παράγοντες θα είναι σε θέση να βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεπεράσει τα πρόσφατα δημοσιονομικά μέτρα λιτότητας και αυτά είναι το QE, η εξόφληση των καθυστερούμενων οφειλών του Δημοσίου και η ευρύτερη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος.

«Έχω την αίσθηση ότι από το φθινόπωρο, όταν οι άνθρωποι αισθανθούν ότι τα πράγματα πάνε καλά, θα αρχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα