Ευ.Τσακαλώτος: Πολλοί δεν θέλανε την επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης

merkel-se-tsipra-o-tsakalwtos-einai-ellinas.w_hrΒολές κατά της αντιπολίτευσης, αλλά και των ΜΜΕ, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας στη Βουλή.

«Πολλοί δεν θέλανε την επιτυχία του κλεισίματος της αξιολόγησης» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφιση των εκκρεμών προαπαιτούμενων μέτρων που είναι απαραίτητα για την εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Το αφήγημα ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, δεν θα πάρουμε το χρέος (σ.σ ελάφρυνση) και θα πέσει η κυβέρνηση απέτυχε, βρείτε νέο αφήγημα» ανέφερε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στη ΝΔ. Ο ήλιος, δήλωσε δηκτικά, θα συνεχίσει να βγαίνει και αύριο από την Ανατολή προς τη Δύση.

Επικρίνοντας τα ΜΜΕ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σημείωσε ότι αντίθετα με όσα λέγονται και γράφονται δεν φαίνεται ότι θα έρθουν χειρότερα στις ουρές και θα πέσει η κυβέρνηση, υποβαθμίζοντας τις όποιες αλλαγές που ζήτησαν οι θεσμοί σε «διευκρινιστικές αλλαγές».

«Κανείς που ψήφισε το ν/σ την περασμένη Κυριακή δεν θα έχει λόγο να μην το ψηφίσει τώρα» τόνισε, προσθέτοντας, μεταξύ άλλων, ότι ο δημοσιονομικός κόφτης δεν γίνεται πιο σκληρός.

Δεν θα χρειασθεί ο δημοσιονομικός κόφτης αν καταπέσει εγγύηση από δάνεια τα οποία έχει εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι αυτό θα περιλαμβάνεται στο τεχνικό σκέλος της συμφωνίας για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Η ΝΔ πάντως ξεκαθάρισε ότι καταψηφίζει και τα νέα προαπαιτούμενα, με το Γιώργο Κουμουτσάκο να μιλά για «τυφώνα φοροκαταιγίδας» που έχει ήδη ξεσπάσει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα