Ευ. Τσακαλώτος: Η ΝΔ ας ξεκαθαρίσει αν θέλει πρώτα ανάπτυξη και μετά αναδιανομή

«Το 2018 προβλέπονται 1,83 δισ. ευρώ για κοινωνική πρόνοια», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και επιτέθηκε στη ΝΔ, κατηγορώντας την για «εντυπωσιακό επίπεδο υποκρισίας» και καλώντας την ταυτόχρονα να ξεκαθαρίσει ποιό οικονομικό πλαίσιο προτείνει στην κοινωνία.

 

«Να απαντήσει η ΝΔ και να ξεκαθαρίσει τη θέση της, αν θέλει πρώτα ανάπτυξη και μετά αναδιανομή όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο του κόμματος ή αν πιστεύει σε αυτό που είπε σήμερα, πρώτα αναδιανομή και μετά ανάπτυξη. Καθαρές κουβέντες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος στη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2018.

«Αυτός ο προϋπολογισμός είναι μια προσπάθεια, μέσα σε δύσκολες συνθήκες, να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος, να φέρει σταθερότητα, να βγούμε από τα μνημόνια, να βάλει τη βάση του κοινωνικού κράτους και να βελτιωθούν οι δείκτες της οικονομίας», επεσήμανε ο κ. Τσακαλώτος.

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών και για το τραπεζικό σύστημα τονίζοντας ότι «οι τράπεζες έχουν 22 δισ “καβάντζα” για να αντιμετωπίσουν τα crash test και τα κόκκινα δάνεια».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα