Ευ. Τσακαλώτος: Η κυβέρνηση έχει «οδικό χάρτη» εξόδου από την κρίση

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χαίρεται, αλλά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην αναγνωρίζει ότι σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση με έναν οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, ανεξάρτητα με το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση», ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτοςeukleidis-tsakalotos

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στην αναδιάρθρωση του χρέους «που θα μας δώσουν το χρόνο να παρουσιάσουμε το 2016 το αναπτυξιακό σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση με τις δικές μας πολιτικές».

Υποστήριξε ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα, αλλά ολόκληρη η ευρωζώνη βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση λόγω της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής αρχιτεκτονικής που εφαρμόζεται και την οποία παρομοίασε με τοίχο.

«Ποιος έχτισε αυτόν τον τοίχο;», αναρωτήθηκε για να τονίσει ότι «αυτός ο τοίχος πρέπει να αλλάξει».

Άσκησε, τέλος, κριτική στην αντιπολίτευση ότι διακατέχεται από επαρχιωτισμό και δεν παρεμβαίνει στην Ευρώπη για την αλλαγή αυτής της αρχιτεκτονικής. Αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Αριστερά, υποστήριξε πως οφείλει να διαμορφώσει στρατηγική με βάση το αναπτυξιακό μοντέλο που προτείνει και την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί.

 

left.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα